Adil bir sosyal ticaret platformuna duyulan ihtiyaç

Adil bir sosyal ticaret platformuna duyulan ihtiyaç

Sosyal ticaret, yatırımcının, kendine benzer yatırımcıların yanı sıra uzman trader'ları gözlemlediği ve yatırım stratejilerini işlem kopyalama (copy trade) veya ayna ticareti (mirror trade) yoluyla takip ettiği bir yatırım şeklidir. Finansal piyasalar hakkında çok az bilgi sahibi olanların veya hiç bilgi sahibi olmayanların da yapabileceği sosyal ticaret, geleneksel varlık yöneticilerine göre düşük maliyetli ve gelişmiş bir alternatif olarak tanımlanıyor.

Kısa vadeli varlık yönetimi için bir DeFi ve SocialFi protokolü olan STFX'in (Single Trade Finance Exchange) arkasındaki ekiple, bu tür bir altyapıya olan ihtiyacı ve tüm katılımcıların avantajlardan yararlanmasını sağlayacak gereklilikleri ayrıntılı olarak konuştuk.

En popüler sosyal ticaret modelinin zorlukları

Twitter Space etkinliğimizde STFX topluluk ve büyüme başkanı Peach (Twitter'daki adı), çoğu trader'ın bunu fark etmese de zaten sosyal ticaret yaptığını ve kripto varlıklardan bahsedilen bir topluluk olan "Crypto Twitter" yani CT'nin var olmasının sebebinin bu olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, CT, daha kapsamlı bir sosyal ağın parçası olduğu için ideal bir sosyal ticaret platformu olamadı.

Peach,

"Farklı katılımcıların nasıl olduğuna veya ticaretle nasıl ilişki kurduklarına bağlı olarak bir sosyal ticaret altyapısı inşa etmenin pek çok farklı yolu var. Bu tür bir gelişme, ticaret yapma şeklinizi değiştirmenizi sağlar” dedi.

Ek olarak, STFX topluluk ve büyüme başkanı, “Twitter'ın Elon Musk tarafından yeni satın alınmış olması gerçekten ilginç. Twitter'da, en yüksek büyüme gösteren sektörler niş sektörlerdir. Sosyal ticaret belki de Twitter'da zaten bir değerdir, sadece çok fazla bir gelişme yok” dedi.

STFX'in öngördüğü platform, katılımcıların düşüncelerini paylaşabilecekleri ve hızlı bir şekilde ticaret yapabilecekleri, şeffaflık için paylaşımlarına zaman damgası ekleyebilecekleri ve hızlı bir geri bildirim döngüsü sağlayabilecekleri bir platformdur.

Tek çözüm "kasalaştırma"

STFX'ten @MustStopMurad, şirketinin "vaultification"ı (kasalaştırma) bir çözüm olarak gördüğünü söyledi. STFX tarafından açıklandığı gibi kasalar, kasa içindeki varlıkların getirilerini en üst düzeye çıkarmayı amaçlayan ilişkili bir stratejiye sahip fon havuzlarıdır. Kasalar, yatırımcılara optimum zincir üstü verimli çiftçilik, kazanç veya yatırım stratejileri aramak için çok fazla zaman harcamamalarını sağlar. Benzer şekilde, kasalar yatırımcıları yüksek işlem ücretlerinden kurtarabilir.

Twitter kullanıcı adı @MustStopMurad olan STFX çalışanı,

"İlk prensiplerden yola çıkarak düşünürsek, insanlar Twitter, Discord, Telegram ve diğer birçok platformda ne yapıyor? Başkalarının ne yaptığını anlamaya çalışıyorlar. Trendlerin ne olduğunu anlamaya çalışıyorlar. Belki başarısızlıklarına gülüyorlar ve ne zaman bir yatırımları olsa, başkalarıyla biraz dalga geçmeye çalışıyorlar.

STFX'te yapmaya çalıştığımız şey esasen, insanların tüm bunları yapmasına yardımcı olan bir platform inşa etmek. Paylaşılan içeriklerin çoğu açıkça zincir üzerinde zaman damgalı olacak. Böylece kimse hiçbir şey hakkında yalan söyleyemez. Çünkü kelimenin tam anlamıyla hepsi zincir halinde, sonsuza dek tarihin akışına gömülü.

Başlamak için yönlü ticarete odaklanmak istiyoruz ve kasalarımızın her biri tamamen farklı bir ticaret fikrini temsil ediyor. Platformumuz tamamen izinsizdir, bu nedenle Arbitrum cüzdanı olan herkes kendi kasasını oluşturabilir. STFX'in mümkün olduğunca izinsiz, merkezi olmayan ve gözetimsiz olmasını hedefliyoruz" dedi.

Sosyal ticaret için ayırt edici kullanım durumu: fenomenler yerine beceriyi ödüllendirme

Mevcut sosyal ticaret altyapısının büyük bir eksikliği, kalitenin doğrulanamamasıdır. Kaybedenleri silmek ve yalnızca kazananları göstermek için Twitter akışını manipüle etme durumu, yanlış bir kamu kaydı oluşturur ve çarpık bir başarı oranı sunar. Örneğin, Peach, sosyal medyada çok sayıda takipçisi olan ancak aslında ticarette iyi olmayan bazı kişilere atıfta bulundu. Bir fenomenin PnL gönderilerinde "öğeleri incele" kullandığının bilinen bir şey olduğunu söyledi.

"Sadece bir fenomen olmak yerine, bu fenomen ne dedi, belli bir noktada ne tweet attı ve gerçekte ne yaptı? şeklinde takip etmek önemlidir. Portföylerinde 10 milyon dolarlık varlığa sahip olmayan ama becerisi yüksek trader'lar var. İnsanların alım satımda iyi oldukları şeyleri ölçeklendirebilmeleri için daha iyi bir altyapıya ihtiyacımız var."

WOO Network'ün bu altyapıyı getirme çabalarının bir parçası olarak, kullanıcıların WOO X'teki ilk 100 yatırımcıyı görmelerine ve takip etmelerine olanak tanıyan bir skor tablosu özelliği eklendi. Liste, PnL, ROI ve Sharpe Oranı'na göre farklı zaman dilimlerinde sıralanabilir. Panodaki bilgiler, panonun sağ üst köşesinde seçtiğiniz dönemde ana hesap ve alt hesaplardaki GUI ticareti ve API ticareti dahil olmak üzere toplam ticaret kaydından hesaplanır.

WOO Network ekosistem ekibinden Josh Workman, WOO X topluluğu için şunları söyledi:

"Son zamanlarda lider tablomuzun piyasaya sürülmesiyle çok fazla sosyal ticaret hedefimiz var. Biliyorsunuz, ürün paketimizi bu yöne taşırken ticaret sırasında sosyal etkileşimi desteklemeye yönelik ürünlere ve altyapıya yönelik bu hedefte oldukça uyumluyuz."

Sosyal ticaret altyapısı mevcut olsa da mükemmel olmaktan uzaktır. Çümkü yetenekle değil, ün ile yönlendirilir. Hem WOO Network hem de STFX, sosyal ticarette yeni bir standart yaratmayı, kaliteyi tanıma konusundaki varsayımları ortadan kaldırmayı ve piyasa katılımcılarının sektördeki en iyi trader'ları bulup takip etmeleri için daha kolay giriş sağlamayı amaçlıyor.

Editörün Notu:

Yakın zamanda, FTX fiyaskosunun neden olduğu kripto piyasasının son çöküşünde sosyal ticaretin etkileşimini gördük. Trader'lar, fenomenlerden, haber kuruluşlarından ve kripto şirketlerinden gelen en son güncellemeleri kontrol etmek için Twitter'ı kullandı. Asıl problem, sağlıklı karar vermek için yanlış bilgileri filtrelemektir.

WOO Network yatırım ekibinden Jason Brannigan,

"Kripto ticaretinin bir sonraki evriminin, katılan herkesi uyumlu hale getirdiğini, ancak aslında yanlış nedenlerle sosyal ticaret yapanları ortadan kaldırdığı noktaya geldiğini düşünüyorum." dedi.


Yukarıdaki içerik, yatırım ve ticaret stratejileri için bir tavsiye değildir. Ayrıca herhangi bir ürün veya hizmetin teklifi, talebi veya tavsiyesi olarak nitelendirilemez. İçerik sadece bilgi paylaşımı amaçlıdır. İçeriği bir yatırım tavsiyesi olarak alan herkes, sonucunda doğacak sorunları kendisi üstlenir.

Bu belgenin içeriği farklı dillere çevrilmiş ve farklı platformlarda paylaşılmıştır. Farklı gönderiler arasında yanlış çevirilerden kaynaklanan herhangi bir farklılık veya tutarsızlık olması durumunda, resmi web sitemizdeki İngilizce versiyonu geçerli olacaktır.

Read Next
Kantitatif sıkılaştırma nedir ve kripto piyasalarını nasıl etkiler?

Kantitatif sıkılaştırma nedir ve kripto piyasalarını nasıl etkiler?

Para politikası son zamanlarda dikkatleri üzerine çekti ve birçok kripto yatırımcısı Jerome Powell ve Janet Yellen'ın söyleyeceklerine dikkat etmeye başladı. Yüksek enflasyon günümüzde pek çok ekonominin karşı karşıya olduğu bir sorun ve bu nedenle merkez bankaları enflasyonu istedikleri seviyelere çekmek için kantitatif sıkılaştırmaya başvuruyor. Bugünkü makalemizde kantitatif sıkılaştırma kavramını, nasıl işlediğini ve kripto piyasalarını nasıl etkilediğini derinlemesine inceleyeceğiz. Kantit
Jun 16, 2023
Whitepaper (Teknik Doküman) nedir ve nasıl okunur?

Whitepaper (Teknik Doküman) nedir ve nasıl okunur?

Çoğu kripto yatırımcısı bilinçli kararlar vermek için teknik analiz kullanır, ancak daha küçük bir grup grafikleri neredeyse tamamen göz ardı eder ve bunun yerine temel özelliklere odaklanır. Bir proje hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenir ve ona yatırım yapıp yapmayacaklarına karar verirler. Bugünkü yazımızda, bu süreçteki kilit araçlardan birini tartışıyoruz: whitepaper. Bunların ne olduğunu, nasıl okunup analiz edileceğini ve bir whitepaper'da nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenme
Jun 14, 2023
Kripto alım-satımda “confluence” nedir ve neden önemlidir?

Kripto alım-satımda “confluence” nedir ve neden önemlidir?

Alım-satımla ilgili sayısız konuyu, göstergeyi ve analiz tekniğini ele alabiliriz, ancak asıl sihir bu farklı konular sinerjik bir alım-satım sisteminde birleştirildiğinde ortaya çıkar. Bugünkü makalemizde “confluence” kavramını, ne anlama geldiğini ve alım-satım işlemlerinizi nasıl bir üst seviyeye taşıyabileceğini ele alacağız. Farklı alım-satım araçları farklı yönlü ipuçları sağlar. Varsayımsal bulmacanın bu parçalarını bir araya getirmek, piyasanın nereye gittiğine dair daha net bir resim o
Jun 6, 2023

We use cookies to improve your experience. To find out more, please read our Privacy Policy. By clicking "Accept", you consent to our cookie and Privacy Policy. Or you may click “Decline”to refuse to consent.

Stay Connected

WOO connects traders, exchanges, institutions, and DeFi platforms with democratized access to the best-in-class liquidity and trading execution at low cost.

Terms of Service Privacy Policy Information Security Statement