У МВФ вважають, що криптовалюти стали інструментом захисту від інфляції

У МВФ вважають, що криптовалюти стали інструментом захисту від інфляції

Представники Міжнародного валютного фонду (МВФ) вважають, що свіжа ініціятива щодо регулювання криптоактивів стає все пріоритетнішою. Частково це відбувається через те, що "криптовалюти виявляються більш поширеним явищем у ролі спекулятивних інвестицій, інструментом хеджування проти слабких валют, а також потенційним засобом проведення платежів".

Перелічені положення були включені до звіту МВФ під назвою "Регулювання криптовалют: правильні рамки здатні гарантувати безпечне середовище для інновацій". Авторами документа стали заступник керівника відділення грошово-кредитних систем та ринків капіталу Адітья Нараїн та помічник директора Марина Моретті.

Звіт було опубліковано у вересні 2022 року. У ньому зокрема зазначається, що застосування існуючих рамок регулювання стосовно криптоактивів або створення нової концепції регулювання — непросте завдання.

“Насамперед, індустрія криптовалют стрімко розвивається. Регулюючі органи докладають максимум зусиль для залучення талантів та освоєння навичок, які дозволили б їм йти в ногу з часом за умови обмежених ресурсів та інших актуальних пріоритетів. Моніторинг криптовалютних ринків викликає певні труднощі через неоднорідність даних. До того ж регулюючим органам складно відстежити тисячі представників ніші, які можуть не підпадати під поширені вимоги щодо розкриття інформації чи звітності”, — зазначено у документі.

Як вважає віце-президент підрозділу екосистеми у WOO Network Мітчелл Ніколсон, подібна репліка представників МВФ відіграє суттєву роль у подальшій популяризації криптоактивів.

“Світові регулюючі органи та організації на кшталт Міжнародного валютного фонду, Міжнародної організації комісій з цінних паперів та Банку міжнародних розрахунків вплинуть на гармонізацію національних політик щодо криптоактивів. Надалі криптовалютні організації швидше за все віддадуть перевагу роботі відповідно до вимог на превентивній основі. Це дозволить гарантувати, що глобальна концепція регулювання криптовалют залишиться адекватною”, — вважає Ніколсон.

Мітчелл Ніколсон також перерахував деякі сильні сторони криптоактивів. За його словами, йдеться про можливість швидкої передачі стейблкойнів за межі певної держави, залучення коштів для інноваційних проектів, а також наявність інструментів для пожертвування активів на благодійність по всьому світу, причому без посередників.

Перед приєднанням до команди WOO Мітчелл Ніколсон обіймав посаду економіста в Банку Канади, а також працював менеджером з криптоактивів та блокчейну в компанії KPMG Canada.

Бразилія є однією з перших країн, в якій криптовалюти використовуються як хедж проти національної фіатної валюти. До того ж попит на стейблкойни на тлі просідання місцевого реалу до долара різко зріс ще в 2020 року. Для прикладу: у серпні 2020 року дані Центрального банку Бразилії показали, що громадяни країни інвестували у криптовалюти еквівалент 50 мільярдів доларів. При цьому в акції американських компаній було вкладено лише 16 мільярдів. Завантажити документ МВФ можна за посиланням.

Головні тренди цього тижня – злиття Ефіріуму, біржа Binance та Тайвань.

  • Розробники Ефіріуму (ETH) підтвердили успішне проведення попередніх тіньових форків блокчейну. Вони необхідні для оновлення мережі криптовалюти та її переведення на алгоритм консенсусу Підтверждення частки володіння (PoS), зазначає Cointelegraph.
  • Криптобіржа Binance активувала обов'язкову автоконверсію в стейблкойн BUSD для існуючих балансів користувачів та нових депозитів у USDC, USDP та TUSD у рівному обсязі. Нововведення стає актуальним із 29 вересня 2022 року.
  • WOO була занесена до списку із 24 зареєстрованих постачальників віртуальних активів (VASP) від Банківського бюро Комісії фінансового нагляду (FSC) Тайваню.

Проблеми безпеки, про які варто знати

  • Останньою жертвою хаку виявився лендінг-протокол Nereus Finance на базі блокчейну Avalanche. Як зазначають представники Cointelegraph, хакер отримав 371 тисячу USDC за допомогою вразливому місці у смарт-контракті.
  • Децентралізований протокол New Free DAO пережив серію атак шляхом миттєвих позик, що спричинило збитки в еквіваленті 1.25 мільйона доларів. Судячи з всього, хакер провів три атаки даного типу за допомогою непідтвердженого контракту.

Будьте в курсі всього, що відбувається з WOO Network!

Приведений контент не є рекомендацією щодо інвестицій або трейдингу, а також не є пропозицією, закликом або порадою для взаємодії з певним продуктом або сервісом. Цей контент призначений виключно для інформаційних цілей. Будь-яка людина, яка приймає певні інвестиційні рішення або змінює їх з урахуванням даного матеріалу, несе повну відповідальність за можливі результати чи фінансові втрати.

Read Next
WOOFi wdraża się na Linea Mainnet, umacniając swoją pozycję jako centrum omnichain dla traderów DeFi.

WOOFi wdraża się na Linea Mainnet, umacniając swoją pozycję jako centrum omnichain dla traderów DeFi.

Top-10 giełda zdecentralizowanych finansów (DEX) - WOOFi - uruchamia się na szybko rozwijającym się zkEVM, wspieranym przez potężnego gracza w dziedzinie DeFi - Consensys. Otwarci dla przedsięwzięć na Linea Chyba nie można było przegapić, że w ciągu ostatnich 6 miesięcy sieci warstwy 2 zyskują na popularności. Wierzymy, że to nie tylko chwilowa moda, ale początek długoterminowego trendu, który sprawi, że te blockchainy staną się bardziej zatłoczone niż nawet najbardziej ruchliwe centra handlo
Aug 4, 2023
WOO network otwiera innovation hub w Polsce

WOO network otwiera innovation hub w Polsce

Innovation Hub powstał dzięki WOO Network w Polsce, mając na celu rozwijanie najlepszych projektów związanych z kryptowalutami w regionie. Ośrodek innowacyjny WOO Network web3 będzie identyfikować i wspierać obiecujących specjalistów z branży blockchain, start-upy oraz społeczności. "Jako część naszego zaangażowania w budowanie zdecentralizowanych finansów, ośrodek innowacyjny będzie wspierać utalentowane techniczne osoby, które rozwiązują problemy i pozytywnie wpływają na przestrzeń kryptowalu
Aug 2, 2023
Zrozumieć WOO network: Raport za drugi kwartał 2023 roku

Zrozumieć WOO network: Raport za drugi kwartał 2023 roku

Tematy, statystyki i analiza z drugiego kwartału 2023 roku Drugi kwartał 2023 roku był pełen wzlotów i upadków, z pojawiającymi się zarówno pozytywnymi, jak i negatywnymi wiadomościami. Po negatywnej stronie, banki centralne kontynuowały zaostrzanie warunków finansowych, a upadek Credit Suisse oznaczył początek trzeciego kwartału. Rynek NFT doświadczył znaczących spadków wartości w wielu kolekcjach, zaczynając od Bored Ape Yacht Club i przechodząc na ekosystem Azuki po wprowadzeniu wysoko rozc
Jul 11, 2023

We use cookies to improve your experience. To find out more, please read our Privacy Policy. By clicking "Accept", you consent to our cookie and Privacy Policy. Or you may click “Decline”to refuse to consent.

Stay Connected

WOO connects traders, exchanges, institutions, and DeFi platforms with democratized access to the best-in-class liquidity and trading execution at low cost.

Terms of Service Privacy Policy Information Security Statement