Білий дім представив концепцію регулювання цифрових активів, що посилить роль США

Білий дім представив концепцію регулювання цифрових активів, що посилить роль США

Урядові агенції США опублікували звіт для представників Білого дому. У ньому вони виклали основи концепції регулювання індустрії цифрових активів разом із рекомендаціями про відповідальну взаємодію з нею. Також у документі зазначено перелік дій у контексті цієї ніші всередині США та за рамками держави.

Форматом документа виявився інформаційний бюлетень, причому Білий дім охарактеризував його як "дебютну комплексну концепцію регулювання". Загалом представники уряду визнали суттєве зростання ринку цифрових активів протягом останніх років, проте також звернули увагу на ризики, ілюстрацією яких стали недавні події на ринку крипти.

Як би там не було, у документі зазначається інтерес до криптовалют з боку адміністрації президента США Джо Байдена. Крім того, в бюлетені зазначено, що "цифрові активи відкривають можливості для зміцнення лідерства США у світовій фінансовій системі, при цьому самі вони знаходяться в авангарді розвитку технологій".

Концепція регулювання цифрових активів від Білого дому дійсно є першою у своєму роді. Однак нам все ще доведеться дочекатися нормативно-правової ясності щодо створення американської цифрової валюти центрального банку або так званої CBDC. Як вважає мережевий аналітик WOO Network Тіффані Ван, ця тема дійсно заслуговує на увагу.

Ключові рекомендації

За останні шість місяців урядові агентства США розробили концепцію регулювання та рекомендації щодо шести ключових областей. Йдеться про захист прав споживачів та інвесторів, сприяння фінансовій стабільності, протидію незаконному фінансуванню, лідерство США у глобальній фінансовій системі та економічній конкурентоспроможності, а також фінансову інклюзивність та відповідальність інновацій.

Щодо користувачів, інвесторів та бізнесів

Білий дім зробив посилання на статистику ФБР, яка підтверджує зростання суми збитків від шахрайства, схем обману та крадіжок на ринку цифрових активів. За даними органу, відповідний показник зріс на 600 відсотків у порівнянні з аналогічним результатом попереднього року. У зв'язку з цим Білий дім рекомендував регуляторам “агресивно розслідувати незаконні дії у ніші цифрових активів та вживати відповідних заходів у боротьбі з ними”.

Представники аналітичної компанії Chainalysis підтвердили, що криптовалютні злочини в 2021 році поставили новий рекорд щодо своєї активності. Якщо бути точніше, у 2021 року адреси, пов'язані з незаконною діяльністю, отримали еквівалент 14 мільярдів доларів, тоді як відповідний результат 2020 року становив 7.8 мільярда доларів.

Документ також рекомендував представникам Бюро з фінансового захисту споживачів (CFPB) та Федеральної торгової комісії (FTC) подвоїти зусилля щодо моніторингу скарг громадян та боротьби з недобросовісною чи образливою активністю, яка вводить в оману.

Як зазначено у звіті, “Комісія з фінансової грамотності та освіти (FLEC) стане лідером у інформуванні громадськості. Це дозволить звичайним людям краще усвідомити пов'язані з цифровими активами ризики, розпізнати шахрайство та навчитися повідомляти про неправомірні дії”.

Щодо популяризації доступу до безпечних та доступних фінансових сервісів

Білий дім також хоче просувати безпечні та водночас доступні фінансові сервіси для всіх бажаючих. З цією метою агентства США віддаватимуть пріоритет підвищенню ефективності транскордонних платежів. Органи зосередяться на узгодженні глобальних платіжних практик, регулювання та протоколів контролю, проте при цьому також вивчатимуть нові універсальні платформи, які об'єднують у собі системи миттєвих платежів. У бюлетені зазначено, що Національний науковий фонд (NSF) забезпечуватиме проведення досліджень у технічних та соціально-технічних дисциплінах, а також поведінковій економіці. Це, у свою чергу, дозволить переконатися у зручності, інклюзивності та доступності екосистеми цифрових активів для кожної людини.

Щодо зміцнення фінансової стабільності

“Зв'язок між цифровими активами та традиційною фінансовою системою стає дедалі тіснішим, що також створює канали з ризиком ефекту переливу щодо нестабільності. Зокрема, стейблкойни можуть призвести до серйозних проблем, якщо їм не створити відповідне регулювання”.

Як зазначено у документі, у жовтні Рада з нагляду за фінансовою стабільністю (FSOC) опублікує звіт. У ньому буде порушено тему ризиків фінансової стабільності цифрових активів, підкреслені певні прогалини в законодавстві, а також озвучені рекомендації для зміцнення стабільності.

Щодо відповідальності інновацій

У бюлетені Білого дому також є заклик до Міністерства фінансів та різних фінансових регуляторів. Їх просять поділитися інноваційними нормативними інструкціями та передовим досвідом, а також надати технічну допомогу американським компаніям, які займаються розробкою нових фінансових технологій. Документ також зазначає, що агенції за типом Міністерства енергетики США розглянуть можливість подальшого контролю впливу цифрових активів на навколишнє середовище. Вони також розроблять стандарти продуктивності та нададуть місцевій владі інструменти, ресурси та рекомендації для пом'якшення шкоди навколишньому середовищу.

Щодо зміцнення глобального фінансового лідерства та конкурентоспроможності США

Міністерство торгівлі США допоможе американським компаніям зі сфер фінтеху та цифрових активів закріпитися на світових ринках за допомогою їхньої продукції. Водночас правоохоронні органи країни нарощуватимуть співпрацю та взаємодію з партнерськими агенціями в інших країнах. Це відбуватиметься через глобальні правоохоронні органи на кшталт Групи “Егмонт” шляхом двостороннього обміну інформації та загального розвитку потенціалу.

У документі також зазначено, що різні агентства за участю Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) вивчать можливості подальшої технічної допомоги країнам, що розвиваються. Мета такої взаємодії – створення інфраструктури та послуг у сфері цифрових активів. “При необхідності може йтися про технічну допомогу у створенні нормативно-правової бази, фіксування фактів, а також обмін знаннями щодо впливу, ризиків та можливостей сфери цифрових активів”.

Щодо протидії незаконному фінансуванню

“І хоча наші зусилля зміцнили фінансову систему США, цифрові активи вже використовувалися зловмисниками для відмивання доходів, отриманих незаконним шляхом, фінансування тероризму та поширення зброї масового знищення. Також вони скоювали багато інших злочинів за допомогою цифрових активів. Цьому сприяє той факт, що деякі з останніх є псевдоанонімними та можуть передаватися без участі фінансових посередників”.

У документі також зазначено, що Мінфін США закінчить оцінку ризиків незаконного фінансування за допомогою децентралізованих фінансів до кінця лютого 2023 року. Водночас оцінка унікальних токенів (NFT) буде проведена до липня 2023 року.

Щодо вивчення американської цифрової валюти центрального банку

Адміністрація президента Байдена визнає перспективу запуску американської CBDC, що характеризується як цифрова форма долара США. У зв'язку з цим вона розробила політичні цілі для системи CBDC, що відображають пріоритети федерального уряду щодо можливого релізу CBDC у США.

Виходячи з опису, у американської версії CBDC може виявитися безліч переваг. Зокрема, вона може стати основою для більш ефективної платіжної системи та подальших інновацій, а також прискорити проведення транскордонних транзакцій та бути більш лагідною у впливі на довкілля. Як зазначено в бюлетені, "при цьому CBDC також може призвести до непередбачуваних наслідків — у тому числі переходу на цю версію валюти в несприятливі періоди".

Мінфін очолить міжвідомчу робочу групу з метою оцінки потенційних наслідків запуску американської версії CBDC, а також використання міждержавного технічного досвіду та обміну інформацією з партнерами. Робоча група буде проводити регулярні зустрічі для обговорення прогресу та нових деталей щодо CBDC та інших платіжних інновацій.


Будьте в курсі всього, що відбувається з WOO Network!

Приведений контент не є рекомендацією щодо інвестицій або трейдингу, а також не є пропозицією, закликом або порадою для взаємодії з певним продуктом або сервісом. Цей контент призначений виключно для інформаційних цілей. Будь-яка людина, яка приймає певні інвестиційні рішення або змінює їх з урахуванням даного матеріалу, несе повну відповідальність за можливі результати чи фінансові втрати.

Read Next
WOOFi wdraża się na Linea Mainnet, umacniając swoją pozycję jako centrum omnichain dla traderów DeFi.

WOOFi wdraża się na Linea Mainnet, umacniając swoją pozycję jako centrum omnichain dla traderów DeFi.

Top-10 giełda zdecentralizowanych finansów (DEX) - WOOFi - uruchamia się na szybko rozwijającym się zkEVM, wspieranym przez potężnego gracza w dziedzinie DeFi - Consensys. Otwarci dla przedsięwzięć na Linea Chyba nie można było przegapić, że w ciągu ostatnich 6 miesięcy sieci warstwy 2 zyskują na popularności. Wierzymy, że to nie tylko chwilowa moda, ale początek długoterminowego trendu, który sprawi, że te blockchainy staną się bardziej zatłoczone niż nawet najbardziej ruchliwe centra handlo
Aug 4, 2023
WOO network otwiera innovation hub w Polsce

WOO network otwiera innovation hub w Polsce

Innovation Hub powstał dzięki WOO Network w Polsce, mając na celu rozwijanie najlepszych projektów związanych z kryptowalutami w regionie. Ośrodek innowacyjny WOO Network web3 będzie identyfikować i wspierać obiecujących specjalistów z branży blockchain, start-upy oraz społeczności. "Jako część naszego zaangażowania w budowanie zdecentralizowanych finansów, ośrodek innowacyjny będzie wspierać utalentowane techniczne osoby, które rozwiązują problemy i pozytywnie wpływają na przestrzeń kryptowalu
Aug 2, 2023
Zrozumieć WOO network: Raport za drugi kwartał 2023 roku

Zrozumieć WOO network: Raport za drugi kwartał 2023 roku

Tematy, statystyki i analiza z drugiego kwartału 2023 roku Drugi kwartał 2023 roku był pełen wzlotów i upadków, z pojawiającymi się zarówno pozytywnymi, jak i negatywnymi wiadomościami. Po negatywnej stronie, banki centralne kontynuowały zaostrzanie warunków finansowych, a upadek Credit Suisse oznaczył początek trzeciego kwartału. Rynek NFT doświadczył znaczących spadków wartości w wielu kolekcjach, zaczynając od Bored Ape Yacht Club i przechodząc na ekosystem Azuki po wprowadzeniu wysoko rozc
Jul 11, 2023

We use cookies to improve your experience. To find out more, please read our Privacy Policy. By clicking "Accept", you consent to our cookie and Privacy Policy. Or you may click “Decline”to refuse to consent.

Stay Connected

WOO connects traders, exchanges, institutions, and DeFi platforms with democratized access to the best-in-class liquidity and trading execution at low cost.

Terms of Service Privacy Policy Information Security Statement