Bitcoin, Fed faiz kararına tepki olarak 24.000 USD seviyesine yükseldi

Bitcoin, Fed faiz kararına tepki olarak 24.000 USD seviyesine yükseldi

Kripto yatırımcıları, Fed 25 baz puanlık faiz artırım kararına olumlu tepki verdiğinden, trader'lar memecoin'lerde satış yaparken bile Bitcoin fiyatı 24.000 USD seviyelerine yükseldi.

WOO X'te BTC, faiz kararı açıklandığında 24.000 USD seviyelerine yaklaştı ve toplantıdan sonra [TSİ 03:00] 24.257 dolara ulaştı. Bu yazının yazıldığı sırada, BTC, 23.800 dolar civarında işlem görüyor.

WOO Network'ün yaptığı ankete göre analistler, piyasanın haberlere olumlu tepki verdiği konusunda hemfikir, ancak Fed Başkanı Jerome Powell'ın enflasyon oranlarını düşürme yaklaşımı konusunda farklı düşünüyorlar.

WOO Network'ün kurucu ortağı Jack Tan;

"Yatırımcıların, faiz kararı sonrasında Fed'e karşı duyarsızlaşacağını düşünüyorum. Geçen yıldan bu yana şahin ve güvercin eğilimler arasında gidip geldiğimiz için yatırımcılar arasında ilgisizlik oluşmaya başlayacak" dedi.

WOO Network Ecosystem'den Mitchell Williams;

"Powell güvenilirliğini kaybediyor gibi görünüyor. Bence bu FOMC toplantısı, finansal koşulların gevşemesine ve tüm risk varlıklarında fiyatların yükselmesine karşı koymak için son şansıydı. Bunun yerine, yorumlarını beklentilerime kıyasla nispeten güvercin (enflasyonu kontrol altına almaya çalışmak yerine ekonomik büyümeyi ve finansal piyasaları destekleyici) olarak algıladım ve bu da bütün piyasaları yükseltti. Şimdi ise piyasalar onun güvenilirliği konusundaki şüphelerini arttırıyor gibi görünüyor" dedi.

KTG Global'in kurucusu Marek Chajecki ise şunları söyledi;

"Powell bugün yaptığı açıklamada olabildiğince şahindi ve bundan daha şahin olabileceğini düşünmüyorum. Buna tepki olarak piyasa aşağı inmek istemedi ve basın toplantısı sırasında hızını arttırdı. Bana göre piyasa güçlüydü ve sadece yükseliş için bahane arıyordu."

Bir sonraki Fed toplantısı 21-22 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihten önce piyasanın 10 Şubat TÜFE verilerine tepki vermesi bekleniyor.

Bir analist, Fed başkanının 1 Şubat FOMC toplantısını nasıl ele aldığını, Powell'ı enflasyon oranlarını ABD tarihinin en düşük seviyelerine çekmesiyle tanınan eski bir Fed başkanıyla karşılaştıran bir meme ile anlattı.

Bu konu hakkındaki diğer blog gönderisi: Merkez bankaları faiz artırımlarını hafifletecek mi?


Yukarıdaki içerik, yatırım ve ticaret stratejileri için bir tavsiye değildir. Ayrıca, herhangi bir ürün veya hizmetin yatırım teklifi, yatırım talebi veya yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez. İçerik sadece bilgi paylaşımı amaçlıdır. İçeriğe dayalı olarak yatırım kararını veren veya değiştiren kişiler, sonucu veya zararı kendileri üstlenir.

WOO Network, doğrudan veya dolaylı olarak bu kampanyaya katılımınızdan kaynaklanan herhangi bir kayıptan (sınırlama olmaksızın, doğrudan veya dolaylı kar kaybı zararları dahil) sorumlu veya yükümlü olmayacaktır.

Bu belgenin içeriği farklı dillere çevrilmiş ve farklı platformlarda paylaşılmıştır. Farklı gönderiler arasında yanlış çevirilerden kaynaklanan herhangi bir farklılık veya tutarsızlık olması durumunda, resmi web sitemizdeki İngilizce versiyonu geçerli olacaktır.

Read Next
Kantitatif sıkılaştırma nedir ve kripto piyasalarını nasıl etkiler?

Kantitatif sıkılaştırma nedir ve kripto piyasalarını nasıl etkiler?

Para politikası son zamanlarda dikkatleri üzerine çekti ve birçok kripto yatırımcısı Jerome Powell ve Janet Yellen'ın söyleyeceklerine dikkat etmeye başladı. Yüksek enflasyon günümüzde pek çok ekonominin karşı karşıya olduğu bir sorun ve bu nedenle merkez bankaları enflasyonu istedikleri seviyelere çekmek için kantitatif sıkılaştırmaya başvuruyor. Bugünkü makalemizde kantitatif sıkılaştırma kavramını, nasıl işlediğini ve kripto piyasalarını nasıl etkilediğini derinlemesine inceleyeceğiz. Kantit
Jun 16, 2023
Whitepaper (Teknik Doküman) nedir ve nasıl okunur?

Whitepaper (Teknik Doküman) nedir ve nasıl okunur?

Çoğu kripto yatırımcısı bilinçli kararlar vermek için teknik analiz kullanır, ancak daha küçük bir grup grafikleri neredeyse tamamen göz ardı eder ve bunun yerine temel özelliklere odaklanır. Bir proje hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenir ve ona yatırım yapıp yapmayacaklarına karar verirler. Bugünkü yazımızda, bu süreçteki kilit araçlardan birini tartışıyoruz: whitepaper. Bunların ne olduğunu, nasıl okunup analiz edileceğini ve bir whitepaper'da nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenme
Jun 14, 2023
Kripto alım-satımda “confluence” nedir ve neden önemlidir?

Kripto alım-satımda “confluence” nedir ve neden önemlidir?

Alım-satımla ilgili sayısız konuyu, göstergeyi ve analiz tekniğini ele alabiliriz, ancak asıl sihir bu farklı konular sinerjik bir alım-satım sisteminde birleştirildiğinde ortaya çıkar. Bugünkü makalemizde “confluence” kavramını, ne anlama geldiğini ve alım-satım işlemlerinizi nasıl bir üst seviyeye taşıyabileceğini ele alacağız. Farklı alım-satım araçları farklı yönlü ipuçları sağlar. Varsayımsal bulmacanın bu parçalarını bir araya getirmek, piyasanın nereye gittiğine dair daha net bir resim o
Jun 6, 2023

We use cookies to improve your experience. To find out more, please read our Privacy Policy. By clicking "Accept", you consent to our cookie and Privacy Policy. Or you may click “Decline”to refuse to consent.

Stay Connected

WOO connects traders, exchanges, institutions, and DeFi platforms with democratized access to the best-in-class liquidity and trading execution at low cost.

Terms of Service Privacy Policy Information Security Statement