Get started
App download QR code
Scan to Download
WOO X Mobile

Успішний апдейт Ефіріуму "Shanghai" позитивно позначиться на трейдингу в L2-мережах та альтернативних блокчейнах

Успішний апдейт Ефіріуму "Shanghai" позитивно позначиться на трейдингу в L2-мережах та альтернативних блокчейнах

Протягом найближчого місяця в блокчейні Ефіріуму станеться важливе оновлення під назвою “Shanghai”. Загалом поки трейдери зосереджені на можливих коливаннях курсу ETH з урахуванням наближення апдейту. Однак як зазначає керівник DeFi-підрозділу WOO Network Кевін Фен, заплановане оновлення також гарно вплине на криптовалютний трейдинг у мережах другого рівня на базі мережі Eth та альтернативних блокчейнах першого рівня.

Напередодні апдейт Shanghai Capella відбувся в тестовій мережі Sepolia, що є обов'язковою складовою процедури оновлення мейннету Ефіріуму. Якщо все піде відповідно до плану, оновлення Shanghai дозволить валідаторам виводити свої ефіри зі стейкінгу в блокчейні. У короткостроковій перспективі це може негативно вплинути на курс ETH, проте надалі вартість криптовалюти стабілізується на вищій відмітці.

За даними ресурсу Blockworks, розробники Ethereum відклали оновлення до початку квітня. Фінальний підготовчий апдейт у тестовій мережі Goerli відбудеться 14 березня, але “мейннету та виведенню застейканих ефірів доведеться почекати початку квітня”.

“Якщо не враховувати курс ETH, оновлення Shanghai зробить децентралізовані криптобіржі ще більш привабливими у порівнянні з централізованими. Все ж цей апдейт стане основою для EIP-4844 або оновлення під назвою Deneb, яке виявиться наступним у черзі на проведення. Deneb дозволить активувати так званий прото-данкшардинг для значного зниження вартості комісій у мережах другого рівня на базі блокчейну Ефіріуму”, — зазначає Фен.

Як вказано на сайті Ethereum.org, головною особливістю прото-данкшардингу стане новий різновид BLOB-транзакцій. Загалом такі транзакції схожі на звичайні, однак у них міститься додаткова частина даних під абревіатурою BLOB, тобто двійковий великий об'єкт (Binary Large Object). Тут йдеться про великі обсяги даних у розмірі близько 125 кБ, які при цьому можуть бути помітно дешевшими за аналогічні обсяги даних виклику. Ще дані BLOB-транзакцій недоступні для виконання EVM або віртуальної машиною Ethereum, оскільки EVM може лише переглядати зобов'язання перед двійковим великим об'єктом. І оскільки валідатори та клієнти як і раніше повинні завантажувати повний вміст BLOB, пропускна спроможність у прото-данкшардингу націлена на 1 МБ за слот замість повних 16 МБ. Однак тут є значущі переваги масштабування, оскільки такі дані не конкурують з використанням газу існуючими транзакціями у мережі Ефіріуму.

“Завдяки впровадженню прото-данкшардингу масштабованість мережі Ethereum помітно покращиться. Це також означає більше активності у мережах другого рівня, в той час як PoS-мейннет Ефіріуму активніше виконуватиме роль рівня виконання з непохитною децентралізацією та безпекою”, — додає Фен.

За словами Фена, такі заплановані зміни відповідають стратегії покращення процесу трейдингу на WOOFi у межах мереж другого рівня та альтернативних блокчейнів першого рівня. WOOFi — децентралізований додаток для обміну популярних криптоактивів та отримання доходу за допомогою стейкінгу та взаємодії з глибокою ліквідністю WOO Network.

Зниження витрат та активізація трейдингової активності у мережах другого рівня означатиме умови для підтримки все більшої кількості криптоактивів за допомогою високоефективних пулів ліквідності sPMM v2 від WOOFi. До того ж запуск мультичейн-функціональності дозволить WOOFi не допустити погіршення виконання трейдів через фрагментацію ліквідності.

Фен також прогнозує зростання популярності деривативів ліквідного стейкінгу (LSD), оскільки після оновлення багато протоколів перемістили більшу частину власної ліквідності та заохочень у мережі другого рівня. Наприклад, Lido, Rocketpool і StakeWise вже почали пропонувати випущені токени ліквідного стейкінгу для заповнення прогалин.

Оновлення Ефіріуму під назвою Shanghai ознаменує остаточний перехід даного блокчейна до повнофукціональної мережі на алгоритмі консенсусу Доказу частки володіння або Proof-of-Stake. Воно також виявиться першим великим апдейтом блокчейну після Злиття у вересні 2022 року.

Перед запуском Shanghai його випробування пройдуть у трьох тестових мережах, другою з яких стала вже згадана Sepolia. Останнє тестування відбудеться у ланцюжку Goerli. Цей апдейт стане найбільш масштабним, адже ця мережа найточніш точно імітує активність у мейннеті Ethereum.


Будьте в курсі всього, що відбувається з WOO Network!

Приведений контент не є рекомендацією щодо інвестицій або трейдингу, а також не є пропозицією, закликом або порадою для взаємодії з певним продуктом або сервісом. Цей контент призначений виключно для інформаційних цілей. Будь-яка людина, яка приймає певні інвестиційні рішення або змінює їх з урахуванням даного матеріалу, несе повну відповідальність за можливі результати чи фінансові втрати.

WOO Network не несе відповідальності за будь-які збитки, які без обмеження включають будь-які прямі або непрямі збитки у зв'язку з втраченою вигодою, що виникли або виникають прямо або опосередковано внаслідок вашої участі в цій кампанії.

Зміст цього документа було перекладено різними мовами та опубліковано на різних платформах. У разі будь-яких розбіжностей чи невідповідностей між різними варіантами цього тексту внаслідок неправильного перекладу, остаточним варіантом вважається англійська версія на нашому офіційному сайті.

Read Next
Zrozumieć WOO network: Raport za drugi kwartał 2023 roku

Zrozumieć WOO network: Raport za drugi kwartał 2023 roku

Tematy, statystyki i analiza z drugiego kwartału 2023 roku Drugi kwartał 2023 roku był pełen wzlotów i upadków, z pojawiającymi się zarówno pozytywnymi, jak i negatywnymi wiadomościami. Po negatywnej stronie, banki centralne kontynuowały zaostrzanie warunków finansowych, a upadek Credit Suisse oznaczył początek trzeciego kwartału. Rynek NFT doświadczył znaczących spadków wartości w wielu kolekcjach, zaczynając od Bored Ape Yacht Club i przechodząc na ekosystem Azuki po wprowadzeniu wysoko rozc
Jul 11, 2023
Trading Competition: Tealstreet x PermabearXBT

Trading Competition: Tealstreet x PermabearXBT

Najlepsi traderzy WOO X na platformie Tealsteet, opierając się na wolumenie, podzielą się pulą nagród w wysokości 15 000 WOO. Zawody trwają od 10 lipca do 23 lipca. Konkurs odbywa się z okazji integracji WOO X z Tealsteet. Jest to terminal transakcyjnym dla instrumentów pochodnych kryptowalut. Jednocześnie, traderzy biorący udział w konkursie dzięki skorzystaniu z reflinka od światowego eksperta PermabearXBT, również podzielą taką samą pule nagród. Czas trwania kampanii: od godziny 10:00, 10 l
Jul 10, 2023
Przedstawiamy Zero Fee Zone

Przedstawiamy Zero Fee Zone

3 lipca WOO X wprowadza Zero Fee Zone, która obejmie ponad 60 głównych tokenów, w tym BTC, ETH i AVAX. Użytkownicy mogą kupować i sprzedawać te aktywa bez żadnych opłat transakcyjnych, zarówno na rynku natychmiastowym, jak i na marży (do 5-krotnej dźwigni finansowej). Użytkownicy mogą mieć nieograniczony do niej dostęp, stake’ując co najmniej 1800 WOO. W przeciwieństwie do innych platform, które pobierają comiesięczne opłaty abonamentowe lub ograniczają wolumen transakcji, Zero Fee Zone jest pr
Jul 4, 2023

We use cookies to improve your experience. To find out more, please read our Privacy Policy. By clicking "Accept", you consent to our cookie and Privacy Policy. Or you may click “Decline”to refuse to consent.

Stay Connected

WOO connects traders, exchanges, institutions, and DeFi platforms with democratized access to the best-in-class liquidity and trading execution at low cost.

Terms of Service Privacy Policy Information Security Statement