Get started
App download QR code
Scan to Download
WOO X Mobile

Даними про резерви ділиться менше половини топових криптобірж. WOO X серед тих, хто надає інформацію в реальному часі

Даними про резерви ділиться менше половини топових криптобірж. WOO X серед тих, хто надає інформацію в реальному часі

Крах криптовалютної біржі FTX наочно підтвердив необхідність у більшій прозорості індустрії, яка стала б ключовим каталізатором популярності криптоактивів. Проте дослідження WOO Network показало, що не всі торгові платформи готові ділитися інформацією про власні резерви та зобов'язання.

Поки індустрія цифрових активів переживала черговий період обвалу, деякі криптобіржі все ж повідомили про власні активи у Twitter. Платформа CoinMarketCap пішла далі та допомогла індустрії шляхом запуску трекера підтвердження резервів. Останній дає можливість усім бажаючим побачити загальний обсяг активів у розпорядженні певних криптобірж, баланси їхніх відомих адрес, а також цінність вмісту гаманців торгових платформ.

Представники різних новинних ресурсів неодноразово повідомляли, що власники криптовалют чекають не лише на підтвердження резервів бірж. Вони також розраховують на актуальну інформацію щодо активів та зобов'язань, плюс ці дані в ідеалі повинні регулярно оновлюватись та бути підтверджені сторонньою відомою компанією-аудитором. Також критики ситуації вважають, що алгоритм дерева Меркла дозволить біржам суттєво наблизитися до звання прозорої торгової платформи.

Представники WOO Network вивчили дані про 50 найбільших криптобірж на платформі CoinMarketCap, а також ознайомилися з їхніми сайтами та обліковими записами в Twitter на предмет підтвердження резервів. Таким чином співробітники компанії хотіли зрозуміти, які критерії вкладають трейдери в саме поняття прозорості біржі. До того ж у цьому неофіційному дослідженні також враховувалася платформа прозорості від WOO X.

Наскільки прозорі криптовалютні біржі зараз?

У ході дослідження всього була вивчена 51 біржа. З них лише 18 торгових майданчиків, включаючи WOO X, поділилися підтвердженнями власних резервів на сайтах платформ або публікаціях у Twitter. Наявністю спеціальної сторінки з відповідним підтвердженням можуть похвалитися лише деякі з цих 18 бірж. У той же час певні платформи публікують таку інформацію в Twitter.

Лише 5 платформ діляться даними у реальному часі. Наприклад, у випадку з WOO X підтвердження резервів оновлюються кожні 15 хвилин. А в інших бірж за типом Kraken, Korbit і Phemex оновлення відбувається у визначений час доби.

12 з 51 вивченої нами біржі було перевірено сторонніми аудиторами, хоча деякі з них не поділилися підтвердженням власних резервів. Крім того, певні аудиторські звіти були опубліковані до листопада 2022 року, тобто всіх подій з FTX.

Із 18 платформ, які надали підтвердження власних резервів, 7 також поділилися інформацією про свої зобов'язання. І WOO X опинилася серед них.

Зрештою, 23 біржі з 51 планують впровадити алгоритм дерева Меркла у систему підтвердження власних резервів. Більшість представників цих торгових платформ вважають, що використання дерева Меркла дозволить продемонструвати найбільш актуальний стан резервів криптовалютної біржі.

Варто зазначити, що деякі платформи, які планують підтвердити власні резерви будь-яким способом, не вказали дедлайн для виходу відповідної функції та просто анонсували “скорий” реліз даного інструменту. У той самий час інші біржі на кшталт OKX опублікували точний розклад процесу розробки.

Інформація у дослідженні була отримана 4 грудня 2022 року.

Прозорість нового рівня: WOO Network представляє першу серед подібних платформу зі звітністю в режимі реального часу

У зв'язку з ситуацією в індустрії криптовалют WOO Network запустила першу в своєму роді платформу, яка в режимі реального часу повідомляє про активи та зобов'язання компанії.

Платформа прозорості від WOO Network доступна за посиланням https://woo.org/proof-of-reserves/ і складається з кількох важливих складових. Це блок з актуальними даними, які оновлюються кожні 15 хвилин, підтвердження резервів із зазначенням їхнього місцезнаходження, інформація про зобов'язання та список відповідей на популярні питання, а також пункт із подальшими планами компанії для додаткової прозорості.

При створенні платформи прозорості співзасновник WOO Network Джек Тан зазначив, що WOO X значно масштабніша, ніж просто криптовалютна біржа. Все ж WOO X здатна акумулювати ліквідність від провідних торгових майданчиків і відкривати до неї доступ за більш низькими комісіями. Все це — завдяки наявності перевірених диверсифікованих активів у різних джерелах.

“Ми дійшли до цього рішення після формування списку того, що ми самі хочемо побачити від інших бірж. Завдяки цьому ми дотримуємося тих самих стандартів і разом з тим стали першими учасниками ринку з настільки високим рівнем прозорості та актуальними даними. Але наша платформа — лише одне з рішень на шляху до перетворення індустрії централізованих фінансів на прозорішу сферу у порівнянні з традиційними банками та фінансовими установами”, — зазначив Тан.

Для максимізації прозорості та актуальності даних WOO X за можливості використовує підтвердження у блокчейні одночасно із наступними моментами:

  • Наявність інформації про активи та зобов'язання в режимі реального часу, які можна підтвердити
  • Надмірне забезпечення активів по відношенню до зобов'язань у якості буфера
  • Наявність у користувачів переваг пріоритетних кредиторів у рамках актуального законодавства
  • Проведення зовнішнього аудиту та підтвердження повноти та точності використовуваної методології
  • Наявність консервативних та диверсифікованих активів на платформах ліквідності за типом Binance або OKX
  • Використання сфери децентралізованих фінансів та некастодіального трейдингу у якості базового рішення ризику контрагента

Однак платформа прозорості — це ще не кінець. Джек Тан також згадав Умови використання WOO Network. Вони гарантують, що депозити користувачів є найбільш пріоритетними зобов'язаннями у разі банкрутства. І це юридичне уточнення дуже важливе.

Водночас WOO Network працює над використанням алгоритму дерева Меркла. Останній дозволить підтвердити, що з розрахунку зобов'язань криптовалютної біржі враховуються всі активи її користувачів. У цілому дерева Меркла необхідні для створення криптографічного підтвердження обліку всіх балансів під час створення снепшота зобов'язань. Також WOO Network планує забезпечити проведення фінансового аудиту з боку авторитетної та незалежної сторонньої компанії — це потрібно для підтвердження точності та повноти даних, що надаються.

Перейти до розділу із відповідями на популярні питання можна за посиланням.


Будьте в курсі всього, що відбувається з WOO Network!

Приведений контент не є рекомендацією щодо інвестицій або трейдингу, а також не є пропозицією, закликом або порадою для взаємодії з певним продуктом або сервісом. Цей контент призначений виключно для інформаційних цілей. Будь-яка людина, яка приймає певні інвестиційні рішення або змінює їх з урахуванням даного матеріалу, несе повну відповідальність за можливі результати чи фінансові втрати.

Зміст цього документа було перекладено різними мовами та опубліковано на різних платформах. У разі будь-яких розбіжностей чи невідповідностей між різними варіантами цього тексту внаслідок неправильного перекладу, остаточним варіантом вважається англійська версія на нашому офіційному сайті.

Read Next
Zrozumieć WOO network: Raport za drugi kwartał 2023 roku

Zrozumieć WOO network: Raport za drugi kwartał 2023 roku

Tematy, statystyki i analiza z drugiego kwartału 2023 roku Drugi kwartał 2023 roku był pełen wzlotów i upadków, z pojawiającymi się zarówno pozytywnymi, jak i negatywnymi wiadomościami. Po negatywnej stronie, banki centralne kontynuowały zaostrzanie warunków finansowych, a upadek Credit Suisse oznaczył początek trzeciego kwartału. Rynek NFT doświadczył znaczących spadków wartości w wielu kolekcjach, zaczynając od Bored Ape Yacht Club i przechodząc na ekosystem Azuki po wprowadzeniu wysoko rozc
Jul 11, 2023
Trading Competition: Tealstreet x PermabearXBT

Trading Competition: Tealstreet x PermabearXBT

Najlepsi traderzy WOO X na platformie Tealsteet, opierając się na wolumenie, podzielą się pulą nagród w wysokości 15 000 WOO. Zawody trwają od 10 lipca do 23 lipca. Konkurs odbywa się z okazji integracji WOO X z Tealsteet. Jest to terminal transakcyjnym dla instrumentów pochodnych kryptowalut. Jednocześnie, traderzy biorący udział w konkursie dzięki skorzystaniu z reflinka od światowego eksperta PermabearXBT, również podzielą taką samą pule nagród. Czas trwania kampanii: od godziny 10:00, 10 l
Jul 10, 2023
Przedstawiamy Zero Fee Zone

Przedstawiamy Zero Fee Zone

3 lipca WOO X wprowadza Zero Fee Zone, która obejmie ponad 60 głównych tokenów, w tym BTC, ETH i AVAX. Użytkownicy mogą kupować i sprzedawać te aktywa bez żadnych opłat transakcyjnych, zarówno na rynku natychmiastowym, jak i na marży (do 5-krotnej dźwigni finansowej). Użytkownicy mogą mieć nieograniczony do niej dostęp, stake’ując co najmniej 1800 WOO. W przeciwieństwie do innych platform, które pobierają comiesięczne opłaty abonamentowe lub ograniczają wolumen transakcji, Zero Fee Zone jest pr
Jul 4, 2023

We use cookies to improve your experience. To find out more, please read our Privacy Policy. By clicking "Accept", you consent to our cookie and Privacy Policy. Or you may click “Decline”to refuse to consent.

Stay Connected

WOO connects traders, exchanges, institutions, and DeFi platforms with democratized access to the best-in-class liquidity and trading execution at low cost.

Terms of Service Privacy Policy Information Security Statement