Занурюючись у WOO Network: звіт за підсумками першого кварталу 2023 року

Занурюючись у WOO Network: звіт за підсумками першого кварталу 2023 року

Перший квартал 2023 року виявився справжнім атракціоном зі зльотів та падінь для криптовалютної індустрії. З урахуванням цього її представникам доводилося жадібно поглинати один заголовок статті з новинами за іншим, ну а відпочивати часу практично не було. Втім для позитиву місце теж знайшлося, оскільки Біткойн так чи інакше видав свій найкращий квартал із 2021 року. BTC стрибнув у ціні на 70 відсотків з першого січня та виявився значно результативнішим на тлі практично всіх популярних акцій, облігацій та товарних індексів. Розробники Ефіріуму також досягли серйозного прогресу на шляху до важливого оновлення під назвою Shanghai, яке відбулося в ніч проти 13 квітня. Ще варто згадати представників блокчейн-спільноти, яких порадував ейрдроп Arbitrum, поки численні DeFi-проєкти продовжували запускати апдейти.

Ці події змогли перекрити безліч негативних заголовків за перші три місяці 2023 року. Все ж з точки зору макроекономіки фінансовий клімат продовжує погіршуватися, оскільки представники ФРС піднімають базову процентну ставку у зв'язку зі стійкою інфляцією на рівні понад 6 відсотків. Банківський сектор зіткнувся із серйозними фінансовими проблемами через колапс Silvergate, Signature, Silicon Valley Bank і Credit Suisse. Ну а це, у свою чергу, позначилося на можливості індустрії криптовалюту вводити фіатні гроші в цифрові активи — та навпаки. Банківська драма досягла свого піку, коли стейблкойн USDC втратив прив'язку до курсу долара та опустився нижче 90 центів, після чого його вартість прийшла в норму. Водночас індустрія цифрових активів відчула у першому кварталі небувалий тиск з боку регуляторів. Зокрема, йдеться про додаткові звинувачення на адресу засновника FTX Сема Банкмана-Фріда від Міністерства юстиції та претензії Комісії з цінних паперів та бірж США до стейкінг-платформи від біржі Kraken, яка нібито не відповідає нормам. Ще можна згадати заборону подальшої емісії стейблкойна BUSD та позов Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами проти Binance наприкінці березня. Також криптовалютні інвестори допускають можливість масового продажу монет, пов'язаних з розподілом біткоїнів колишнім користувачам хакнутої біржі Mt. Gox і даркнет-платформою Silk Road. Нарешті, оновлення Shanghai дозволяє виводити ETH із стейкінгу, що також викликає певні побоювання.

Незважаючи на весь негатив, Біткойн уже вибрався вище 30 тисяч доларів, тоді як Ефіріум встиг узяти рівень 2 тисяч. І це логічно, оскільки недавні колапси банків та недоліки їхньої системи з частковим резервуванням наочно показали сильні сторони незалежних інструментів збереження цінності та переваги самостійного зберігання цифрових активів. Тому в цілому галузь стикається з серйозними перешкодами та невизначеністю, однак у довгостроковій перспективі ситуація з її представниками здається більш ніж позитивною.

Головними пріоритетами для WOO Network у цьому кварталі залишилися інновації для WOO X та WOOFi. Наприклад, платформа WOOFi Swap швидко адаптувалася до наративу мереж другого рівня Ефіріуму за рахунок підтримки тестових мереж zkSync та Base. У світі централізованих фінансів також відбувається стратегічне зрушення, яке дозволить зробити WOO X однією з найбільш надійних торговельних платформ у світі. Цей перехід обумовлений удосконаленнями структури комісій та програми стейкінгу, які принесуть користь усім представникам екосистеми. До них належать додаткові можливості для рибейтів, які отримають амбасадори, користувачі біржі та брокери за залучення нових користувачів та торговельних обсягів на WOO X. До того ж комісії тейкера на ринках безстрокових ф'ючерсів будуть збільшувати рибейти для збільшення числа маркет-мейкерів, що в свою чергу сприятиме покращенню ліквідності на платформі. Тому врешіт інновації залишаються головним пріоритетом для WOO Network у контексті як централізованих, так і децентралізованих фінансів.

Децентралізовані фінанси (DeFi)

Перший квартал 2023 закінчився вибуховим зростанням для WOOFi. Платформа встановила рекорд щодо торговельних обсягів за тиждень на рівні 196 мільйонів доларів, а також отримала 100 мільйонів токенів WOO у стейкінгу. Досягти подібних висот дозволив наплив нових користувачів, який відбувся після більш глибокої інтеграції зі Stargate та покращеннями кросчейн-свопів на WOOFi. Серед останніх опинились підтримка кросчейн-обміну із залученням мережі Ефіріуму, збільшена швидкість проведення транзакцій, більш ефективні шляхи обміну, а також дві інноваційні функції, які призвели до більшої зручності та гнучкості користувачів.

Подібне зростання трафіку підняло WOOFi у список одинадцяти найбільш активно використовуваних DeFi-протоколів від DappRadar з більш ніж 3 тисяч зареєстрованих децентралізованих додатків. А ще загальна кількість кросчейн-свопів через платформу WOOFi практично досягла позначки у 100 тисяч одиниць з моменту релізу цієї функції всього десять місяців тому.

Статистика WOOFi на платформі DappRadar станом на кінець першого кварталу

Наступним важливим досягненням стало делегування 772 621 токена ARB у сховище WOOFi представниками Arbitrum DAO, які будуть використані надалі як мотивація для збільшення торговельних обсягів та показника TVL. Разом з цим на WOOFi з'явилася підтримка ARB та USDT у всіх актуальних блокчейнах, що закінчилося зростанням загального торговельного обсягу вище 4 мільярдів доларів та викупом 4 мільйонів токенів WOO. Також варто відзначити, що платформа почала підтримувати тестнети Base і zkSync, а додаткова інтеграція з мережею Fireblocks відкрила доступ до WOOFi для більш ніж 1600 інституційних гравців.

Торгівельні обʼєми на WOOFi, розділені на блокчейни

Що відбувається з токеном WOO

Для токена WOO перший квартал 2023 виявився дуже насиченим, при цьому найбільше оновлення для нього відбулося в січні. Тоді в контексті першого розділу покращення токеноміки було знищено близько 25 відсотків від максимальної пропозиції токена або 700 мільйонів WOO. У підсумку квартал закінчився наявністю 1.67 мільярда WOO в обігу, що загалом еквівалентно 74.5 відсотка від загальної пропозиції токена. За цей проміжок кількість унікальних власників WOO в межах блокчейну підвищилася на 24 відсотки — з 32.4 до 40.2 тисячі одиниць. Важливу роль тут відіграла активізація користувачів мережі Arbitrum, кількість яких перевищила 6 тисяч одиниць, завдяки чому 15 відсотків усіх адрес з WOO припадає на мережі другого рівня. Лідером серед блокчейнів за кількістю власників WOO є мейннет Ефіріума з 36 відсотками, тоді як друге місце посідає BSC з результатом у 30 відсотків.

Що стосується самого токена, на нього чекав запуск безстрокових ринків у парі WOO-USDT на кількох біржах, включаючи OKX, Huobi, BingX і Kraken. Взагалі листинг безстрокових ф'ючерсів на популярних біржах сприяє зміцненню позицій WOO на шляху до перетворення на найбільш ліквідний токен криптобіржі. Загалом після закінчення першого кварталу практично на кожній популярній централізованій криптобіржі є спотова або ф'ючерсна торговельна пара для токена WOO.

Стейкінг токена WOO

Наразу у стейкінгу на криптовалютній біржі WOO X знаходиться близько 269 мільйонів WOO, тоді як відповідний показник WOOFi складає 107 мільйонів токенів. Загальна сума трансформується у 22 відсотки від загальної пропозиції токену. А якщо додати сюди 654 мільйони WOO, заблокованих у вестинг-контракті із фіксованим часом блокування для винагород у межах екосистеми, вийде, що у стейкінгу та вестингу перебуває понад 61 відсоток усіх токенів. Що особливо важливо, токени екосистеми у вестингу будуть переводитися в холодне сховище в міру їхнього розблокування, причому надалі їх можуть заблокувати знову.

На платформі WOOFi сталося найбільше 35-відсоткове зростання токенів у стейкінгу, який привабив користувачів вищою прибутковістю за рахунок збільшення торговельних обсягів WOOFi Swap у мережах Avalanche та Arbitrum. А щоб користувачам було ще зручніше, у другому кварталі WOO Network планує представити уніфікований інструмент WOOFi Stake V2. У ньому всі винагороди за стейкінг розподілятимуться в межах єдиної мережі.

Тим часом на криптобіржі WOO X близько 5500 користувачів тримають у стейкінгу щонайменше 1800 токенів WOO. Вони також відчують переваги завдяки оновленню стейкінгу, оскільки команда WOO Network також запровадить певні покращення на WOO X у межах оновленої програми стейкінгу. Загалом оновлені комісії та покращена програма стейкінгу мають вийти у реліз до кінця другого кварталу 2023 року. Остання краще враховуватиме інтереси ключових користувачів, включаючи звичайних юзерів, команду, інвесторів, амбасадорів, брокерів, постачальників ліквідності, і що особливо важливо — стейкерів токена WOO.

Стратегічний розвиток

WOO Network продовжує розвиватись. У першому кварталі команда проєкту розширилася на 11 співробітників, внаслідок чого їхня загальна кількість у світі збільшилася до 175 осіб. У найближчому майбутньому команда почне активніше шукати таланти у сфері маркетингу та зростання. Це сприятиме підвищенню впізнаваності бренду, захопленню нової ринкової частки, а також підтримці вибухового зростання WOO X та WOOFi у наступні місяці.

Спільнота та амбасадори

Перший квартал 2023 року закінчився серйозним зростанням як для спільноти WOO Network, так і з точки зору популяризації бренду. Зокрема, у цьому проміжку було запущено програму амбасадорів WOO Network, завдяки якій тепер команда проєкту співпрацює із популярними інфлюєнсерами та трейдерами. Популярні амбасадори проєкту в особі Satsdart і Cevo тісно взаємодіють із командою WOO Network для поліпшення продуктів, підвищення їхньої популярності, збільшення бази користувача, а також стабільного зростання екосистеми. Головне завдання тут – стійка співпраця. Загалом WOO Network продовжить співпрацювати із досвідченими фахівцями, таким чином розширюючи кількість амбасадорів та роблячи продукти WOO дедалі популярнішими.

Проте робота амбасадорів — це ще не все. Зростання спільноти WOO Network також відбувається завдяки активній участі представників програми WOO Force. На тлі цього протягом першого кварталу спостерігалося зростання регіональних спільнот і сторінок у Twitter, а загальна кількість переглядів публікацій у локалізованих Twitter-сторінках перевищила позначку в 250 тисяч одиниць. Тепер у WOO Force входять представники понад 20 регіонів, у той час як сама програма дозволяє охочим тісно взаємодіяти з командою WOO Network та підтримувати зростання екосистеми в межах рідної мови та місцевої спільноти.


Будьте в курсі всього, що відбувається з WOO Network!

Приведений контент не є рекомендацією щодо інвестицій або трейдингу, а також не є пропозицією, закликом або порадою для взаємодії з певним продуктом або сервісом. Цей контент призначений виключно для інформаційних цілей. Будь-яка людина, яка приймає певні інвестиційні рішення або змінює їх з урахуванням даного матеріалу, несе повну відповідальність за можливі результати чи фінансові втрати.

Зміст цього документа було перекладено різними мовами та опубліковано на різних платформах. У разі будь-яких розбіжностей чи невідповідностей між різними варіантами цього тексту внаслідок неправильного перекладу, остаточним варіантом вважається англійська версія на нашому офіційному сайті.

Read Next
WOOFi wdraża się na Linea Mainnet, umacniając swoją pozycję jako centrum omnichain dla traderów DeFi.

WOOFi wdraża się na Linea Mainnet, umacniając swoją pozycję jako centrum omnichain dla traderów DeFi.

Top-10 giełda zdecentralizowanych finansów (DEX) - WOOFi - uruchamia się na szybko rozwijającym się zkEVM, wspieranym przez potężnego gracza w dziedzinie DeFi - Consensys. Otwarci dla przedsięwzięć na Linea Chyba nie można było przegapić, że w ciągu ostatnich 6 miesięcy sieci warstwy 2 zyskują na popularności. Wierzymy, że to nie tylko chwilowa moda, ale początek długoterminowego trendu, który sprawi, że te blockchainy staną się bardziej zatłoczone niż nawet najbardziej ruchliwe centra handlo
Aug 4, 2023
WOO network otwiera innovation hub w Polsce

WOO network otwiera innovation hub w Polsce

Innovation Hub powstał dzięki WOO Network w Polsce, mając na celu rozwijanie najlepszych projektów związanych z kryptowalutami w regionie. Ośrodek innowacyjny WOO Network web3 będzie identyfikować i wspierać obiecujących specjalistów z branży blockchain, start-upy oraz społeczności. "Jako część naszego zaangażowania w budowanie zdecentralizowanych finansów, ośrodek innowacyjny będzie wspierać utalentowane techniczne osoby, które rozwiązują problemy i pozytywnie wpływają na przestrzeń kryptowalu
Aug 2, 2023
Zrozumieć WOO network: Raport za drugi kwartał 2023 roku

Zrozumieć WOO network: Raport za drugi kwartał 2023 roku

Tematy, statystyki i analiza z drugiego kwartału 2023 roku Drugi kwartał 2023 roku był pełen wzlotów i upadków, z pojawiającymi się zarówno pozytywnymi, jak i negatywnymi wiadomościami. Po negatywnej stronie, banki centralne kontynuowały zaostrzanie warunków finansowych, a upadek Credit Suisse oznaczył początek trzeciego kwartału. Rynek NFT doświadczył znaczących spadków wartości w wielu kolekcjach, zaczynając od Bored Ape Yacht Club i przechodząc na ekosystem Azuki po wprowadzeniu wysoko rozc
Jul 11, 2023

We use cookies to improve your experience. To find out more, please read our Privacy Policy. By clicking "Accept", you consent to our cookie and Privacy Policy. Or you may click “Decline”to refuse to consent.

Stay Connected

WOO connects traders, exchanges, institutions, and DeFi platforms with democratized access to the best-in-class liquidity and trading execution at low cost.

Terms of Service Privacy Policy Information Security Statement