Оновлена токеноміка WOO: перший розділ

Оновлена токеноміка WOO: перший розділ

WOO Network проводить серію покращень токеноміки WOO. Завдяки цьому токен виявиться кориснішим і прозорішим для спільноти проєкту.

Головні моменти:

  • Протягом першої половини 2023 року WOO Network запустить серію оновлень та покращень токеноміки WOO. Перший розділ цієї серії заходів торкнеться існуючих проблем з нею, одночасно роблячи розподіл токенів прозорішим.
  • WOO Network спалить понад 705 мільйонів токенів WOO або приблизно 24 відсотки від загальної пропозиції криптоактиву. Домогтися такого результату вдалося за рахунок згортання підрозділу WOO Ventures, WOO DAO та страхового фонду.
  • Відтепер роботу механізму спалювання буде зупинено. При цьому більша частина токенів в залишку в межах екосистеми буде поміщена у вестинг-контракт з фіксованим часом блокування, що забезпечить більшу прозорість та ясність щодо загальної пропозиції токенів.

Оптимізація та поліпшення без пауз

Крах екосистем токенів на кшталт LUNA та FTT наочно підкреслив важливість наявності стійкої екосистеми без різних факторів, які могли б суттєво вплинути на вартість токена — й особливо в несприятливих умовах. Загалом перелічені події дозволили зробити відповідні висновки, а також адаптуватися та підвищити статус токена WOO до “блакитної фішки” на його базовому рівні. Водночас є інші моменти, які мотивують спрямовувати розвиток WOO у нове русло з урахуванням методів його використання нинішніми та майбутніми власниками. Такими моментами є свіжі рішення регулюючих органів та відгуки представників спільноти.

Закриття підрозділу WOO Ventures

Департамент WOO Ventures створювався для інвестицій у проєкти, які приносили б цінність екосистемі WOO Network. Однак на практиці успіх роботи департаменту сповільнила низка проблем. Насамперед, розподіл інвестицій у популярні блокчейн-проєкти виявився вкрай конкурентною сферою під час бичачого тренду на ринку криптовалют і залишається такою аж до сьогодні. У результаті суттєві обсяги коштів від венчурних інвестиційних компаній та окремих інвесторів виділялися на відносно небагато якісних проєктів. Також варто відзначити, що вкладення в проєкти на ранній стадії існування вимагають регулярних вливань засобів для масштабування, при цьому зберігання проєктами токенів WOO додало зайвої волатильності й без того ризикованій активності.

Ще один фактор тут — тривалий період так званого вестингу або розподілу токенів, який обмежував можливість WOO Ventures проводити своєчасні ейрдропи для стейкерів WOO. Нарешті, з урахуванням зростання WOO Network за останні роки кількість токенів WOO у стейкінгу на WOO X та WOOFi значно перевищила вартість токенів, отриманих від вкладень підрозділу WOO Ventures. Це особливо актуально для теперішніх умов ведмежого ринку, що загалом переводиться в обмежену винагороду за стейкінг.

У результаті WOO Network спалила 147 417 657 токенів. Вони представляють собою кількість криптоактивів, що залишилася з 5 відсотків від максимальної пропозиції WOO, які спочатку призначалися для департаменту WOO Ventures. З урахуванням закриття підрозділу WOO Network також проведе серію ейрдропів для існуючих стейкерів на платформах WOO X та WOOFi протягом січня. Додаткові подробиці щодо актуальних ейрдропів будуть озвучені найближчими тижнями.

Активізація спільноти за допомогою WOO Force

Платформа WOO DAO була створена для заохочення активнішої системи управління, залучення представників спільноти та розширення присутності WOO Network в індустрії децентралізованих фінансів. Всього за один рік своєї активності WOO DAO опинилася в центрі уваги ком'юніті, що призвело до створення WOO Force — департаменту ентузіастів, які працюють над популяризацією WOO Network в межах регіональних ринків та DeFi-спільнот. Основним недоліком активності WOO DAO виявився нечіткий розподіл обов'язків, оскільки дії WOO Network як і раніше залишалися централізованими та не вписувалися в рамки діяльності децентралізованої автономної організації.

WOO Network прагне створити кращу екосистему з можливих із відповідним набором продуктів, тому спільнота, яка бере участь у розвитку компанії, залишається головним пріоритетом для останньої. З урахуванням цього WOO DAO буде переведено до структури WOO Force та перемістить головний фокус роботи із системи управління на взаємодію із спільнотою. Ця зміна дозволить WOO Network отримувати активний зворотний зв'язок, рекомендації та залучення спільноти в Discord, Twitter і Telegram.

У результаті WOO Network спалила 259 136 204 токена, виділені для сховища WOO DAO. Водночас компанія виділила 5 мільйонів із системи WOO DAO до операційного бюджету WOO Force. До того ж всі інші криптоактиви, крім WOO, на кшталт стейблкойнів та інших токенів були переведені команді екосистеми WOO Network для підтримки подальших ініціятив для розвитку спільноти.

Підвищення безпеки та надійності WOO X

Раніше 10 відсотків максимальної пропозиції токена WOO було виділено для страхового фонду. Однак події у 2022 році чітко довели, що наявність нативних токенів біржі в її страховому фонді — далеко не найкраща ідея. Перші кроки в цьому напрямку вже були зроблені за допомогою Платформи прозорості. Токени WOO не враховуються при розрахунку резервів компанії, також WOO Network зобов'язується ніколи не брати кредити з використанням WOO у якості застави.

WOO Network спалила 298 697 900 токенів, виділених для страхового фонду. Натомість компанія виділила 10 мільйонів доларів у стейблкойнах із власних запасів. Вони підуть на формування компенсаційного фонду для забезпечення безпеки та надійності WOO X. При цьому самі кошти представлені як перша збиткова позиція у разі збитків WOO Network або дефолту джерела ліквідності. Додаткові деталі щодо нарощування цього компенсаційного фонду будуть оголошені в першому кварталі 2023 року, оскільки гарантія безпеки WOO X залишається ключовим пріоритетом WOO Network.

Підвищення прозорості токеноміки WOO

Багато представників спільноти та інвесторів висловили занепокоєння у зв'язку з великою максимальною пропозицією токена WOO, яка переводиться у масштабну інфляцію. Також було відзначено серйозну різницю між актуальною ринковою капіталізацією криптоактиву та загальною його вартістю за сьогоднішньою ціною у разі потрапляння всієї пропозиції монет в обіг.

І хоча суттєвий обсяг токенів WOO виділено саме для екосистеми WOO Network, компанія вважає подібні побоювання обґрунтованими, а отже вони вимагають рішення. Для усунення цього мінуса близько 545 мільйонів WOO, призначених для винагороди в межах екосистеми, будуть відправлені в смарт-контракт для подальшого поступового розподілу протягом п'яти років. Після закінчення процедури розподілу токени відправляться на кастодіяльне зберігання доти, доки не будуть використані як мотивація для ширшого поширення продуктів WOO Network.


Розширення корисності токена WOO у межах екосистеми

Як нещодавно було зазначено у дорожній карті для першого кварталу 2023 року, WOO Network запустить серію ініціятив, які підвищать корисність WOO та нададуть додаткові переваги стейкерам токена. Зокрема, покращена програма стейкінгу на WOO X забезпечить більш широкі можливості для налаштування різним групам користувачів на кшталт звичайних користувачів, професійних трейдерів, довгострокових інвесторів, інституційних клієнтів, амбасадорів і брокерів. Запуск нових продуктів при цьому спеціяльно буде розроблено із серйозним акцентом на програму стейкінгу. До них відносяться виділені сховища для отримання доходу, лончпад з фокусом на доступ до проєктів на ранній стадії, а також соціяльна торгівля, призначена як для авторів стратегій, так і для їх послідовників.

У сфері децентралізованих фінансів WOO Network прагне об'єднати стейкінг на WOOFi у межах одного блокчейну для спрощення взаємодії користувачів. WOOFi DEX також отримає кілька оновлень зі стейкінгом WOO, оскільки платформа виходитиме зі стадії бета-версії у мейннет у першій половині 2023 року. Нарешті, WOO Network планує налагодити кілька партнерських відносин із перспективними операторами послуг, проєктами та екосистемами. Все це забезпечить додаткову корисність для власників токена WOO.


Будьте в курсі всього, що відбувається з WOO Network!

Приведений контент не є рекомендацією щодо інвестицій або трейдингу, а також не є пропозицією, закликом або порадою для взаємодії з певним продуктом або сервісом. Цей контент призначений виключно для інформаційних цілей. Будь-яка людина, яка приймає певні інвестиційні рішення або змінює їх з урахуванням даного матеріалу, несе повну відповідальність за можливі результати чи фінансові втрати.

Зміст цього документа було перекладено різними мовами та опубліковано на різних платформах. У разі будь-яких розбіжностей чи невідповідностей між різними варіантами цього тексту внаслідок неправильного перекладу, остаточним варіантом вважається англійська версія на нашому офіційному сайті.

Read Next
WOOFi wdraża się na Linea Mainnet, umacniając swoją pozycję jako centrum omnichain dla traderów DeFi.

WOOFi wdraża się na Linea Mainnet, umacniając swoją pozycję jako centrum omnichain dla traderów DeFi.

Top-10 giełda zdecentralizowanych finansów (DEX) - WOOFi - uruchamia się na szybko rozwijającym się zkEVM, wspieranym przez potężnego gracza w dziedzinie DeFi - Consensys. Otwarci dla przedsięwzięć na Linea Chyba nie można było przegapić, że w ciągu ostatnich 6 miesięcy sieci warstwy 2 zyskują na popularności. Wierzymy, że to nie tylko chwilowa moda, ale początek długoterminowego trendu, który sprawi, że te blockchainy staną się bardziej zatłoczone niż nawet najbardziej ruchliwe centra handlo
Aug 4, 2023
WOO network otwiera innovation hub w Polsce

WOO network otwiera innovation hub w Polsce

Innovation Hub powstał dzięki WOO Network w Polsce, mając na celu rozwijanie najlepszych projektów związanych z kryptowalutami w regionie. Ośrodek innowacyjny WOO Network web3 będzie identyfikować i wspierać obiecujących specjalistów z branży blockchain, start-upy oraz społeczności. "Jako część naszego zaangażowania w budowanie zdecentralizowanych finansów, ośrodek innowacyjny będzie wspierać utalentowane techniczne osoby, które rozwiązują problemy i pozytywnie wpływają na przestrzeń kryptowalu
Aug 2, 2023
Zrozumieć WOO network: Raport za drugi kwartał 2023 roku

Zrozumieć WOO network: Raport za drugi kwartał 2023 roku

Tematy, statystyki i analiza z drugiego kwartału 2023 roku Drugi kwartał 2023 roku był pełen wzlotów i upadków, z pojawiającymi się zarówno pozytywnymi, jak i negatywnymi wiadomościami. Po negatywnej stronie, banki centralne kontynuowały zaostrzanie warunków finansowych, a upadek Credit Suisse oznaczył początek trzeciego kwartału. Rynek NFT doświadczył znaczących spadków wartości w wielu kolekcjach, zaczynając od Bored Ape Yacht Club i przechodząc na ekosystem Azuki po wprowadzeniu wysoko rozc
Jul 11, 2023

We use cookies to improve your experience. To find out more, please read our Privacy Policy. By clicking "Accept", you consent to our cookie and Privacy Policy. Or you may click “Decline”to refuse to consent.

Stay Connected

WOO connects traders, exchanges, institutions, and DeFi platforms with democratized access to the best-in-class liquidity and trading execution at low cost.

Terms of Service Privacy Policy Information Security Statement