Get started
App download QR code
Scan to Download
WOO X Mobile

Крипта потребує справедливої платформи для соціяльного трейдингу. Який його стан зараз?

Крипта потребує справедливої платформи для соціяльного трейдингу. Який його стан зараз?

Соціяльний трейдинг є особливою формою інвестування. З нею інвестори спостерігають за досвідченими трейдерами, після чого наслідують їхні інвестиційні стратегії шляхом копіювання або так званої дзеркальної торгівлі. Соціяльний трейдинг можна описати як недорогу та складну альтернативу традиційному менеджменту капіталу, причому для участі в ньому практично не потрібні знання про фінансові ринки.

Ми поспілкувалися з представниками Single Trade Finance Exchange (STFX) — протоколу із сфери децентралізованих та соціяльних фінансів для короткострокового управління активами. Темою розмови стала потреба у подібній інфраструктурі, а також вимоги, які дозволять насолодитися доступними перевагами кожному учаснику цієї ініціятиви.

Проблеми найпопулярнішої моделі соціяльного трейдингу

Багато трейдерів можуть це не усвідомлювати, проте люди вже практикують соціяльний трейдинг. Власне, саме завдяки цьому так званий криптотвіттер став настільки популярним. Як зазначив під час недавнього ефіру в Twitter Spaces керівник відділу ком’юніті та розвитку платформи STFX під ніком Піч, йдеться про нішеву спільноту навколо теми криптовалют.

Однак у той же час криптотвіттер є лише складовою більш масштабної соціяльної платформи. Тому його навряд чи можна назвати ідеальним майданчиком для соціяльного трейдингу.

Існує маса способів створити інфраструктуру для соціяльного трейдингу на основі того, якими є різні учасники ринку та як вони торгують. При цьому прямо зараз є лише один вид по-справжньому популярного соціяльного трейдингу, який може змінити ваш принцип торгівлі”, — зазначає Піч.
“Дуже кумедно, що нещодавно Twitter був куплений Ілоном Маском. Все ж сьогодні секторами цієї соціяльної мережі, що найбільш швидко ростуть, є ніші. Тож не виключено, що соціяльний трейдинг уже помітно впливає на загальну цінність Твіттера, просто його поки що не так активно використовують”, — додає представник STFX.

STFX це платформа, на якій учасники можуть ділитися своїми думками щодо ситуації на ринку та проводити швидкі угоди. На додаток до цього вони здатні додавати позначки часу певних рішень, що збільшує прозорість та гарантує зворотний зв'язок.

Різні сховища як рішення

Представник STFX під ніком @MustStopMurad зазначає, що він і його колеги розглядають як вирішення можливих проблем використання сховищ. У STFX сховищами називають пули активів з певною торговою стратегією, яка при цьому спрямована на максимізацію прибутковості за активом усередині певного сховища. Сховища економлять час інвесторів, який міг бути витрачений на тривале дослідження різних варіантів вкладень, пошук оптимальних платформ для так званого дохідного фермерства, а також розробку інвестиційної стратегії. За таким самим принципом сховища можуть захистити інвесторів від високих комісій за проведення транзакцій.

“Давайте подумаємо про ключовий принцип того, що взагалі роблять люди у Twitter, Discord, Telegram та інших соціяльних платформах? Якщо в цілому, то вони намагаються зрозуміти, що роблять інші. Вони намагаються визначити актуальні тренди. Так, часом вони й відкрито регочуть над своїми невдачами, проте водночас у випадку появи нової інвестиції у своєму портфелі вони обов'язково намагаються трохи прорекламувати обраний проект іншим.
У STFX ми намагаємося створити платформу, яка б дозволила людям робити все перераховане, а також при цьому додавати позначки часу для своїх дій в блокчейні. Відповідно, ніхто не зможе прикрашати свої попередні результати. Загалом ніхто не зможе прикрашати взагалі будь-що, оскільки всі необхідні дані буквально будуть назавжди занесені в мережу — та історію заразом», — додав @MustStopMurad із STFX.
“Для початку ми плануємо зосередитись на спрямованих угодах, при цьому кожне наше сховище репрезентуватиме абсолютно різну торгову ідею. До того ж наша платформа є бездозвільною, а отже будь-який власник гаманця на Arbitrum зможе створити власне сховище. Загалом ми йдемо до того, щоб платформа STFX була якомога більш вільною, децентралізованою та некастодіяльною”, — зазначив він.

Неймовірний кейс користувача соціяльного трейдингу: винагороджуємо майстерність замість хайпа

Істотний мінус сьогоднішньої інфраструктури соціяльного трейдингу – відсутність можливості перевірити та підтвердити якість трейдів певного користувача. Все ж стрічка записів у Twitter успішно маніпулюється, оскільки будь-хто може видалити свої помилкові ідеї та залишити виграшні. Це, у свою чергу, створить хибну картину того, що відбувається, та разом з тим спотворить реальний показник успіху. На тлі цього Піч згадав деяких представників криптотвіттера, які мають величезну кількість фоловерів, але у яких при цьому відсутні якісні навички трейдингу. До того ж ми всі знаємо того інфлюєнсера, який перевіряє їхні показники прибутку та збитків, вірно?

"Навіщо акумулювати вплив певного користувача Twitter, якщо можна розбити його на фази "що було сказано", "що було твітнуто в певний момент часу" та "що було реально зроблено? Зараз є маса трейдерів, які не мають 10 мільйонів доларів на депозитному рахунку, проте натомість є майстрами торгівлі. А значить, нам просто потрібна покращена інфраструктура, яка б дозволила масштабувати активність досвідчених трейдерів і просто бути гаманцем для їхнії рішень”, — зазначив Піч.

Представники WOO Network якраз намагаються створити цю інфраструктуру. В рамках цієї ініціативи вже було додано таблицю лідерів, яка дозволяє всім бажаючим бачити 100 найкращих трейдерів на біржі WOO X та спостерігати за їхньою активністю. Причому список можна сортувати за співвідношенням прибутку та збитків (PnL), показником ефективності інвестицій (ROI), а також коефіцієнтом Шарпа за різні періоди часу. Інформація в рейтингу розраховується на основі загальної активності трейдингу, включаючи його дії безпосередньо в інтерфейсі платформи та торгівлі через API. Також враховуються угоди на основному рахунку та у субрахунках за потрібний період часу, який можна вибрати у правому верхньому кутку.

“У нас величезні амбіції у сфері соціяльного трейдингу для ком’юніті WOO X. Нещодавно відбувся запуск рейтингу лідерів, до того ж ми самі спрямовуємо нашу добірку продуктів у цьому напрямку. Загалом ми реально прагнемо цієї мети щодо продуктів та інфраструктури, які б дозволили реалізувати соціяльну складову при торгівлі”, — зазначає Джош Воркман, представник команди екосистеми WOO Network.

І хоча інфраструктура для соціяльного трейдингу вже існує, вона, як і раніше, далека від ідеалу, а також в основному орієнтується на популярності певної людини, а не її здібностях. Тому WOO Network і STFX хочуть створити новий стандарт соціяльного трейдингу, який дозволив би без проблем визначати майстрів своєї справи, отримати легкий вхід для учасників ринку, а також доволі просто слідкувати за найкращими трейдерами в сфері.

Примітка редактора

Напередодні ми зіткнулися з проявом соціяльного трейдингу на тлі нещодавнього краху ринку криптовалют, який був спровокований діяльністю біржі FTX. Тоді трейдери відвідували Twitter, щоб дізнатися про актуальні новини від популярних представників ком'юніті, новинних ресурсів і криптовалютних компаній. Ключове завдання тут полягало в тому, щоб відсіяти весь шум і бути спроможним прийняти правильне обґрунтоване рішення.

“Думаю, наступний рівень еволюції криптотрейдингу призведе до зрівнювання стимулів для всіх учасників ринку. Вона також прибере тих людей, які вдаються до соціяльної торгівлі не з щирого бажання”, — зазначає представник інвестиційного підрозділу WOO Network Джейсон Браніган.

Будьте в курсі всього, що відбувається з WOO Network!

Приведений контент не є рекомендацією щодо інвестицій або трейдингу, а також не є пропозицією, закликом або порадою для взаємодії з певним продуктом або сервісом. Цей контент призначений виключно для інформаційних цілей. Будь-яка людина, яка приймає певні інвестиційні рішення або змінює їх з урахуванням даного матеріалу, несе повну відповідальність за можливі результати чи фінансові втрати.

Зміст цього документа було перекладено різними мовами та опубліковано на різних платформах. У разі будь-яких розбіжностей чи невідповідностей між різними варіантами цього тексту внаслідок неправильного перекладу, остаточним варіантом вважається англійська версія на нашому офіційному сайті.

Read Next
Zrozumieć WOO network: Raport za drugi kwartał 2023 roku

Zrozumieć WOO network: Raport za drugi kwartał 2023 roku

Tematy, statystyki i analiza z drugiego kwartału 2023 roku Drugi kwartał 2023 roku był pełen wzlotów i upadków, z pojawiającymi się zarówno pozytywnymi, jak i negatywnymi wiadomościami. Po negatywnej stronie, banki centralne kontynuowały zaostrzanie warunków finansowych, a upadek Credit Suisse oznaczył początek trzeciego kwartału. Rynek NFT doświadczył znaczących spadków wartości w wielu kolekcjach, zaczynając od Bored Ape Yacht Club i przechodząc na ekosystem Azuki po wprowadzeniu wysoko rozc
Jul 11, 2023
Trading Competition: Tealstreet x PermabearXBT

Trading Competition: Tealstreet x PermabearXBT

Najlepsi traderzy WOO X na platformie Tealsteet, opierając się na wolumenie, podzielą się pulą nagród w wysokości 15 000 WOO. Zawody trwają od 10 lipca do 23 lipca. Konkurs odbywa się z okazji integracji WOO X z Tealsteet. Jest to terminal transakcyjnym dla instrumentów pochodnych kryptowalut. Jednocześnie, traderzy biorący udział w konkursie dzięki skorzystaniu z reflinka od światowego eksperta PermabearXBT, również podzielą taką samą pule nagród. Czas trwania kampanii: od godziny 10:00, 10 l
Jul 10, 2023
Przedstawiamy Zero Fee Zone

Przedstawiamy Zero Fee Zone

3 lipca WOO X wprowadza Zero Fee Zone, która obejmie ponad 60 głównych tokenów, w tym BTC, ETH i AVAX. Użytkownicy mogą kupować i sprzedawać te aktywa bez żadnych opłat transakcyjnych, zarówno na rynku natychmiastowym, jak i na marży (do 5-krotnej dźwigni finansowej). Użytkownicy mogą mieć nieograniczony do niej dostęp, stake’ując co najmniej 1800 WOO. W przeciwieństwie do innych platform, które pobierają comiesięczne opłaty abonamentowe lub ograniczają wolumen transakcji, Zero Fee Zone jest pr
Jul 4, 2023

We use cookies to improve your experience. To find out more, please read our Privacy Policy. By clicking "Accept", you consent to our cookie and Privacy Policy. Or you may click “Decline”to refuse to consent.

Stay Connected

WOO connects traders, exchanges, institutions, and DeFi platforms with democratized access to the best-in-class liquidity and trading execution at low cost.

Terms of Service Privacy Policy Information Security Statement