Get started
App download QR code
Scan to Download
WOO X Mobile

WOO Network'ü Anlamak: 2023 1. Çeyrek Raporu

WOO Network'ü Anlamak: 2023 1. Çeyrek Raporu

2023'nün ilk çeyreğine ait önemli başlıklar, istatistikler ve analizler

2023 yılının ilk çeyreği kripto sektörü için inişler ve çıkışlarla dolu bir dönem oldu. Olumlu yanlardan bahsedecek olursak, BTC 2021 yılından beri en iyi performans gösteren çeyreğine sahip oldu ve önceki yıla göre yaklaşık %70 artış yaşayarak büyük hisse senedi, tahvil ve emtia endekslerinin çoğunu geride bıraktı. Ethereum, büyük Şanghay güncellemesi ile önemli ölçüde ilerleme kaydetti. Ayrıca Arbitrum airdrop'u yaşandı ve birçok DeFi projesi yeni güncellemeler yayınlamaya devam etti.

Olumlu gelişmeler, endüstrinin yaşadığı olumsuz haberler ve olaylarla dengelendi. Makro perspektiften bakacak olursak, enflasyonun %6'nın üzerinde devam etmesinin ardından Fed'in politika faizini artırmasıyla finansal koşullar sıkılaşmaya devam etti. Bankacılık sektörü, Silvergate, Signature, Silicon Valley Bank ve en önemlisi Credit Suisse'in başarısızlığıyla büyük mali stres yaşadı. Kripto endüstrisi ise fiat alım ve satım işlemlerinde daha fazla sorun yaşadı ve USDC'nin değerinin 0,9 doların altına düşmesiyle sonuçlandı. Belki de en önemlisi, ilk çeyrek boyunca önemli düzenleyici eylemler yaşandı. SBF'e daha fazla suçlamalarda bulunan DOJ, SEC ile Kraken'in anlaşması ve SEC tarafından Coinbase'e yapılan Well’s bildirimi gibi olaylara şahit olduk. Ayrıca, Paxos'a, BUSD basımını durdurması emredildi ve Binance, Mart ayı sonlarında CFTC tarafından suçlandı. Üstüne üstlük kripto sektörü, Mt.Gox'un BTC dağıtımı, Silk Road ile ilgili ABD hükümeti Bitcoin satışları ve Şanghay güncellemesi sonrası ETH kilitli varlıkların kilidini açma gibi potansiyel satış etkinlikleriyle karşı karşıya.

Ancak, Bitcoin hala 30.000 doların hemen altında seyrediyor ve ETH neredeyse 2.100 doların üzerine çıkmak üzere, her iki varlık da FTX çöküşünden önceki fiyat seviyelerine çok yaklaştı. Dahası, bankacılık başarısızlıkları ve kısmi rezerv bankacılığına olan güvenin azalması, bağımsız olmayan bir değer deposunun ve kendi kendini korumanın faydalarını gösterdi. Yani tüm bunlar, endüstri önemli engellerle ve belirsizliklerle karşı karşıya olsa da, uzun vadeli görünüm daha önce hiç bu kadar umut verici görünmemiştir.

WOO Network açısından, ana öncelik WOO X ve WOOFi'ın inovasyonudur. Örnek olarak, WOOFi Swap, zkSync ve Base test ağlarını destekleyerek L2 (Katman-2) alanına hızla adapte oldu. CeFi tarafında, WOO X'in küresel ölçekte en güçlü alım satım platformlarından biri olmasını sağlayacak stratejik bir değişim gerçekleşiyor. Bu geçiş, komisyon yapısına ve staking programına yapılan iyileştirmelerle sağlanmaktadır ve tüm ekosistem katılımcıları arasında teşvikleri daha uyumlu hale getirmeyi amaçlamaktadır. Bu, elçilere, bağlı kuruluşlara ve komisyonculara kullanıcı ve işlem hacmi getirmeleri karşılığında daha fazla geri ödeme teşviki sağlar. Ayrıca, vadeli işlem piyasalarındaki alıcı (piyasa emri) komisyonları, platformda likiditeyi desteklemek için daha fazla piyasa yapıcıyı (limit emri) teşvik etmek amacıyla geri ödemeleri kolaylaştıracaktır. Tüm bunlar bir araya geldiğinde, inovasyonun WOO Network'ün CeFi ve DeFi alanında genişlemesinin merkezinde yer aldığı net bir şekilde görülüyor.

DeFi

Bu çeyrekte WOOFi, 196 milyon dolarlık rekor kıran 7 günlük işlem hacminden 100 milyon adetlik şaşırtıcı WOO stake oranına kadar birçok alanda muazzam bir büyüme kaydetti. Bu kilometre taşları, Stargate ile daha derin entegrasyon sağlayan WOOFi'ın çapraz zincir takaslarına yapılan güncellemelerin ardından yeni kullanıcıların akın etmesiyle gerçekleşti. Başlıca iyileştirmeler arasında, Ethereum için çapraz zincir desteği, artan işlem hızları, daha verimli yönlendirme ve kullanıcılara daha fazla rahatlık ve esneklik sunan iki yenilikçi özellik yer alıyor.

Bu artan trafik, WOOFi'ı DappRadar'daki 3.000'den fazla DApp arasında en çok kullanılan 11 DeFi protokolünden biri haline getirdi. Ayrıca, WOOFi tarafından gerçekleştirilen çapraz zincir takaslarının toplam sayısı, sadece 10 ay önce başlamasına rağmen neredeyse 100.000'e ulaştı.

1. çeyrek sonunda WOOFi'ın DappRadar istatistikleri

Bir başka başarı, 772.621 ARB token'ının Arbitrum DAO tarafından WOOFi hazinesine tahsis edilmesiyle elde edildi ve bu, işlem hacmini ve TVL'i artırmak için kullanılacak. Ardından, WOOFi'ın ARB'nin ardından tüm zincirlerde USDT desteği eklemesiyle 4 milyar dolarlık toplam işlem hacmi ve 4 milyon toplam WOO geri alımı gerçekleşti. Son olarak, Base ve zkSync test ağlarında art arda yapılan iki dağıtım ve Fireblocks ağı ile ek entegrasyon, 1600'den fazla kuruma WOOFi'a erişim imkanı sağladı.

WOOFi için zincirlere göre aylık işlem hacmi

WOO Token

WOO Token, Ocak ayında yapılan büyük bir güncellemeyle oldukça verimli bir çeyrek yaşadı. Tokenomik iyileştirmelerin ilk bölümü olarak, başlangıçtaki maksimum arzın yaklaşık %25'i yani 700 milyon WOO yakıldı. Toplamda, çeyreğin sonunda dolaşımda 1,67 milyar WOO token bulunuyor ve bu, toplam arzın %74,5'ine tekabül ediyor. Zincir üzerinde, benzersiz WOO sahibi adreslerin sayısı  %24'lük bir artış ile 32,4 binden 40,2 bine yükseldi. Bunun büyük bir nedeni, Arbitrum'daki artıştı, çünkü L2'deki toplam zincir üzeri adreslerin %15'ine ulaştı ve 6.000'den fazla adres sayısına sahip oldu. Ethereum ana ağı, tüm adreslerin %36'sıyla ilk sırada yer alırken, BSC %30 ile izledi.

Başta OKX, Huobi, BingX ve Kraken olmak üzere bir dizi platformda WOO-USDT vadeli işlemleri açıldı. Önemli borsalardaki bu listeleme, WOO'nun en likit borsa token'larından biri olma hedefini güçlendirmeye yardımcı olur. İlk çeyrekteki ilerlemelerin ardından, neredeyse her büyük merkeziyetsiz borsada WOO token için spot veya vadeli işlem piyasası bulunuyor.

Staking

WOO X'te yaklaşık 269 milyon, WOOFi'da ise 107 milyon WOO Token stake edilmiştir. Bu sayı, dolaşımdaki arzın %22'sini oluşturuyor. Ocak ayı güncellemesi kapsamında kilitlenen ve hak kazanımı sürecinde olan 654 milyon ekosistem ödülü ile birlikte, dolaşımdaki arzın %61'i şu anda staking veya hak kazanımı sürecinde bulunuyor. Ayrıca, hak kazanımı için ekosistem token'ları, hak kazanımı sürecinde oldukça soğuk cüzdanlara geri dönecek ve gelecekte tekrar kilitlenebilir durumda olacak.

WOOFi, büyük ölçüde Avalanche ve Arbitrum'da artan işlem hacimleri nedeniyle daha yüksek reel getirilere atfedilen, stake edilen token'larda %35'lik bir artışla en büyük sıçramayı gördü. Daha tutarlı bir kullanıcı deneyimi sağlamak amacıyla, 2. çeyrekte tüm ödüllerin dağıtıldığı tek zincirli stake özelliğine sahip birleşik bir WOOFi Stake V2'nin piyasaya sürülmesi bekleniyor.

WOO X, 1800 veya daha fazla WOO stake eden yaklaşık 5,5 bin kullanıcıya sahip olup, staking programıyla ürünleri daha uyumlu hale getirmek amacıyla staking güncellemelerinden yararlanacaktır. Komisyon oranlarının yenilenmesi ve geliştirilmiş staking programı, 2. çeyrek sonuna kadar uygulamaya koyulacak ve kullanıcılar, ekip, yatırımcılar, elçiler, aracılar, likidite sağlayıcıları ve en önemlisi WOO token stake edenler dahil olmak üzere tüm önemli paydaşların kazanımlarını daha uyumlu hale getirecek.

Stratejik

WOO Network, ilk çeyrekte 11 yeni işe alım gerçekleştirdi ve toplamda dünya çapında 175 tam zamanlı çalışana ulaştı. İlerleyen dönemde odak noktamız, daha fazla pazarlama ve büyüme yeteneği elde etmeye yönelik olarak, marka bilinirliğini artırmaya, pazar payını genişletmeye ve önümüzdeki aylarda WOO X ve WOOFi'ın büyümesini daha da hızlandırmaya yönelik çabalara odaklanmaktır.

Topluluk ve Elçiler

İlk çeyrekte, WOO Network topluluğu ve marka bilinirliği için etkileyici bir büyüme yaşandı. WOO Network elçi programı başladı ve WOO ekibi, ünlü düşünce liderleri ve trader'lar ile birlikte çalıştı. Satsdart ve Cevo gibi elçiler, sürdürülebilir ve anlamlı işbirliğine odaklanarak ürünleri geliştirmek, marka bilinirliğini artırmak, kullanıcı tabanını büyütmek ve ekosistem büyümesini desteklemek için WOO ekibiyle birlikte yakın bir şekilde çalışıyor.  WOO Network, yüksek kaliteli bireylerle birlikte çalışmaya, Elçilerden oluşan çevresini büyütmeye ve WOO ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmaya devam edecek.

Elçilerin çalışmalarının yanı sıra, WOO Network topluluk büyümesi, topluluk güçlendirme programı WOO Force tarafından yönetildi. Bölgesel topluluklar ve Twitter sayfaları da ilk çeyrekte büyümeye devam etti ve yerelleştirilmiş Twitter hesaplarında toplam 250.000'den fazla gösterim elde edildi. WOO Force şu anda dünya genelinde 20'den fazla bölgede faaliyet gösteriyor ve bireylere, WOO ekibiyle daha yakın çalışma ve kendi dillerinde ve topluluklarında ekosistemin büyümesini destekleme şansı sunuyor.


Yukarıdaki içerik, yatırım ve ticaret stratejileri için bir tavsiye değildir. Ayrıca, herhangi bir ürün veya hizmetin yatırım teklifi, yatırım talebi veya yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez. İçerik sadece bilgi paylaşımı amaçlıdır. İçeriğe dayalı olarak yatırım kararını veren veya değiştiren kişiler, sonucu veya zararı kendileri üstlenir.

Bu belgenin içeriği farklı dillere çevrilmiş ve farklı platformlarda paylaşılmıştır. Farklı gönderiler arasında yanlış çevirilerden kaynaklanan herhangi bir farklılık veya tutarsızlık olması durumunda, resmi web sitemizdeki İngilizce versiyonu geçerli olacaktır.

Read Next
Kantitatif sıkılaştırma nedir ve kripto piyasalarını nasıl etkiler?

Kantitatif sıkılaştırma nedir ve kripto piyasalarını nasıl etkiler?

Para politikası son zamanlarda dikkatleri üzerine çekti ve birçok kripto yatırımcısı Jerome Powell ve Janet Yellen'ın söyleyeceklerine dikkat etmeye başladı. Yüksek enflasyon günümüzde pek çok ekonominin karşı karşıya olduğu bir sorun ve bu nedenle merkez bankaları enflasyonu istedikleri seviyelere çekmek için kantitatif sıkılaştırmaya başvuruyor. Bugünkü makalemizde kantitatif sıkılaştırma kavramını, nasıl işlediğini ve kripto piyasalarını nasıl etkilediğini derinlemesine inceleyeceğiz. Kantit
Jun 16, 2023
Whitepaper (Teknik Doküman) nedir ve nasıl okunur?

Whitepaper (Teknik Doküman) nedir ve nasıl okunur?

Çoğu kripto yatırımcısı bilinçli kararlar vermek için teknik analiz kullanır, ancak daha küçük bir grup grafikleri neredeyse tamamen göz ardı eder ve bunun yerine temel özelliklere odaklanır. Bir proje hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenir ve ona yatırım yapıp yapmayacaklarına karar verirler. Bugünkü yazımızda, bu süreçteki kilit araçlardan birini tartışıyoruz: whitepaper. Bunların ne olduğunu, nasıl okunup analiz edileceğini ve bir whitepaper'da nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenme
Jun 14, 2023
Kripto alım-satımda “confluence” nedir ve neden önemlidir?

Kripto alım-satımda “confluence” nedir ve neden önemlidir?

Alım-satımla ilgili sayısız konuyu, göstergeyi ve analiz tekniğini ele alabiliriz, ancak asıl sihir bu farklı konular sinerjik bir alım-satım sisteminde birleştirildiğinde ortaya çıkar. Bugünkü makalemizde “confluence” kavramını, ne anlama geldiğini ve alım-satım işlemlerinizi nasıl bir üst seviyeye taşıyabileceğini ele alacağız. Farklı alım-satım araçları farklı yönlü ipuçları sağlar. Varsayımsal bulmacanın bu parçalarını bir araya getirmek, piyasanın nereye gittiğine dair daha net bir resim o
Jun 6, 2023

We use cookies to improve your experience. To find out more, please read our Privacy Policy. By clicking "Accept", you consent to our cookie and Privacy Policy. Or you may click “Decline”to refuse to consent.

Stay Connected

WOO connects traders, exchanges, institutions, and DeFi platforms with democratized access to the best-in-class liquidity and trading execution at low cost.

Terms of Service Privacy Policy Information Security Statement