WOO Network, kripto borsalarını daha şeffaf hale getirmeyi amaçlayan, türünün ilk örneği canlı rezerv kanıtını başlattı

WOO Network, kripto borsalarını daha şeffaf hale getirmeyi amaçlayan, türünün ilk örneği canlı rezerv kanıtını başlattı

Dijital varlık borsaları arasında şeffaflık çağrılarına proaktif bir yanıt veren WOO Network, bugün bu sektörde bir ilk olarak varlık ve yükümlülüklerinin gerçek zamanlı raporlamasını başlattı. WOO Network'ün rezerv kanıtı, her 15 dakikada bir güncellenen canlı veri raporlaması, varlıkların kanıtı, nerede tutuldukları, yükümlülükler hakkında bilgi ve şeffaflıkla ilgili ek bilgiler içeriyor.

WOO Network, rezerv kanıtını hazırlarken, kullanıcıların aradığı şeffaflık özelliklerini kontrol etmek için WOO X dahil diğer merkezi borsaları (CEX) da analiz etti. Araştırmaya göre, ilk 50 borsanın tamamı rezervlerini gösterme konusunda kendinden emin değil.

FTX'in çöküşünden sonra çeşitli çözümler ortaya atıldı, ancak rezerv kanıtı da dahil olmak üzere birçok çözüm, tüketici güvenini kazanmakta etmekte yetersiz kalıyor. Karşılaştırmak gerekirse, rezerv kanıtı, bir bankanın ne kadar sermayesi olduğunu göstermesine, ancak müşterilerine ve diğerlerine ne kadar borcu olduğunu göstermemesine eşdeğerdir.

Denetlenmiş kayıtlar, daha fazla şeffaflık için yapılan çabaların önemli bir parçasıdır, ancak tek başına ele alındığında bazı sınırlar vardır. WOO Network, denetçilerin değerinin, metodolojileri doğrulayabildikleri ve girdilerin doğru olup olmadığını tespit edebildikleri zaman daha fazla olduğuna inanmaktadır. Bugün itibariyle birçok denetçi, kripto para borsalarını tam olarak değerlendirecek bilgiye sahip değildir.

WOO Network'ün kurucu ortağı Jack Tan, gösterge tablosunu formüle ederken WOO X'i, en iyi ticaret platformlarından likiditeyi toplama ve bu likiditeyi, diğer likidite alanlarındaki iyi denetlenmiş ve çeşitlendirilmiş varlıklar aracılığıyla daha düşük ücretlerle sağlama yeteneği ile basit bir borsadan çok daha fazlası olarak tanımladı.

"Bu çözüme, diğer borsalardan ne görmek istediğimize dair bir istek listesi oluşturarak ulaştık. Dolayısıyla kendimizi aynı standartta tutuyor ve bu tür radikal şeffaflık ve canlı verilerle hareket eden ilk borsa oluyoruz. Şeffaflık panomuz, CeFi'yi geleneksel bankalardan ve finans kurumlarından daha şeffaf hale getirme hedefimize yönelik adımlardan sadece biri" dedi.

WOO X, şeffaflığı ve güncelliği en üst düzeye çıkarmak için mümkün olan her yerde zincir üstü kanıtlarla desteklenen aşağıdaki yaklaşımı benimsedi:

  • Varlıklar ve borçlar hakkında gerçek zamanlı, doğrulanabilir bilgiler
  • Tampon görevi görmesi için varlıkların yükümlülüklere aşırı teminatlandırılması
  • Metodolojinin eksiksizliğinin ve doğruluğunun dış denetimi ve doğrulanması
  • Likidite mecralarında (Binance/OKX gibi) ölçülü ve çeşitlendirilmiş varlıklar
  • Karşı taraf riskine temel bir çözüm olarak DeFi ve gözetimsiz ticaretin benimsenmesi
  • Kullanıcılar, yürürlükteki yasalar çerçevesinde öncelikli alacaklıların avantajlarından yararlanma hakkına sahip olması

"Likiditeyi arttırmak için piyasa yapıcıları ve diğer mecraları kullanma yöntemi yaygın olarak kullanılıyor ancak şimdiye kadar hiç bu kadar şeffaf olmamıştı. CEX'ler tarafından piyasa yapıcılar için verilen iş ilanlarından Wall Street'teki müşteri varlıklarının yeniden ipotek edilmesini sağlayan sözleşmelere kadar, bu, geleneksel finansta ortaya çıkan ve kriptoya geçen bir şeffaf olmama eğilimidir. İleriye dönük olarak, kullanıcıların varlıklarıyla ne kadar risk alındığını ve hangi platformların kullanıldığını bilmeleri gerekiyor ki bu alanda biz öncülük ediyoruz."

Tan, canlı rezerv kanıtının yanı sıra, WOO Network'ün Hizmet Şartları'nın, kullanıcıların yasaların kabul ettiği ölçüde öncelikli alacaklıların avantajlarından yararlanmasını sağladığını söyledi. Bu yasal dil, en kötü durum senaryosunda kullanıcıların fonlarının güvenliğini ve geri alınmasını belirlemek için çok önemlidir.

WOO Network, tüm WOO X kullanıcı varlıklarının yükümlülük hesaplamalarında dikkate alındığını doğrulamak için Merkle Ağacı kanıtını uygulamak için çalışıyor. Merkle Ağaçları, kullanıcıların bakiyelerinin yükümlülüklerin tam anlık görüntüsüne dahil edildiğini kriptografik olarak doğrulamalarına olanak tanır. Ayrıca WOO Network, raporlanan verilerin doğru ve eksiksiz olduğunu doğrulamak için saygın, bağımsız bir üçüncü tarafça mali denetimi tamamlamayı hedeflemektedir.

Merkezi borsalar ne kadar şeffaf: Hiçbiri rezervlerini sergilemek için heyecanlı değil

En büyük 50 borsanın hiçbiri rezervlerini sergilemekten heyecan duymuyor. Çeşitli medyada yer aldığı gibi kripto sahipleri aldıkları bilgilerin her zaman güncellendiğinden ve hem varlıkları hem de yükümlülükleri kapsadığından emin olmak istiyorlar. Ayrıca, Merkle Ağacı rezerv kanıtına sahip olmanın şeffaf bir borsa olmaya en yakın yöntem olacağını söylediler..

WOO Network, CoinMarketCap'teki en büyük 50 borsaya baktı ve yatırımcıların şeffaflık göstergesi olarak ne kullandıklarını arayarak rezerv kanıtı hakkındaki açıklamaları için web sitelerini ve Twitter hesaplarını kontrol etti. Analiz, bu gayri resmi ankete WOO X'in gösterge tablosunu da dahil etti.

Ankete katılan 51 borsadan, Binance, OKX ve WOO X dahil olmak üzere yalnızca 18'inin web sitelerinde veya Twitter gönderilerinde bulunabilecek rezerv kanıtı beyanları bulunuyor. Bu 18 borsadan birkaçı rezerv kanıtlarından bahseden özel bir sayfaya sahipken, bazıları bilgileri doğrudan Twitter sayfalarında yayınladı.

Sadece 5 borsa canlı veri sağlamaktadır. Örneğin, WOO X rezerv kanıtı sayfasını her 15 dakikada bir güncelliyor. Kraken, Korbit ve Phemex gibi diğerleri de sayfalarını günün farklı saatlerinde düzenli olarak güncelliyor. Rezerv kanıtlarını gösteren 18 borsadan yedisi, WOO X de dahil olmak üzere yükümlülüklerini de göstermiştir.

Anket 4 Aralık 2022 tarihinde yapılmıştır.

WOO X, trader'ları, borsaları, kurumları ve DeFi platformlarını birbirine bağlayan WOO Network'ten sağlanan derin likidite ile tamamlanan, tamamen özelleştirilebilir modüller ve profesyonel trader'ları için sıfırdan daha düşük komisyon yapısına sahip bir ticaret platformudur. WOO Token, ağın CeFi ve DeFi ürünlerinde stake ve ücret indirimleri için kullanılır.

WOO Network, piyasa yapımı, arbitraj, CTA ve yüksek frekanslı ticaret (HFT) konusunda uzmanlaşmış çok stratejili bir ticaret firması olan Kronos Research tarafından kuluçkaya yatırıldı.


Yukarıdaki içerik, yatırım ve ticaret stratejileri için bir tavsiye değildir. Ayrıca herhangi bir ürün veya hizmetin teklifi, talebi veya tavsiyesi olarak nitelendirilemez. İçerik sadece bilgi paylaşımı amaçlıdır. İçeriği bir yatırım tavsiyesi olarak alan herkes, sonucunda doğacak sorunları kendisi üstlenir.

Bu belgenin içeriği farklı dillere çevrilmiş ve farklı platformlarda paylaşılmıştır. Farklı gönderiler arasında yanlış çevirilerden kaynaklanan herhangi bir farklılık veya tutarsızlık olması durumunda, resmi web sitemizdeki İngilizce versiyonu geçerli olacaktır.

Read Next
Kantitatif sıkılaştırma nedir ve kripto piyasalarını nasıl etkiler?

Kantitatif sıkılaştırma nedir ve kripto piyasalarını nasıl etkiler?

Para politikası son zamanlarda dikkatleri üzerine çekti ve birçok kripto yatırımcısı Jerome Powell ve Janet Yellen'ın söyleyeceklerine dikkat etmeye başladı. Yüksek enflasyon günümüzde pek çok ekonominin karşı karşıya olduğu bir sorun ve bu nedenle merkez bankaları enflasyonu istedikleri seviyelere çekmek için kantitatif sıkılaştırmaya başvuruyor. Bugünkü makalemizde kantitatif sıkılaştırma kavramını, nasıl işlediğini ve kripto piyasalarını nasıl etkilediğini derinlemesine inceleyeceğiz. Kantit
Jun 16, 2023
Whitepaper (Teknik Doküman) nedir ve nasıl okunur?

Whitepaper (Teknik Doküman) nedir ve nasıl okunur?

Çoğu kripto yatırımcısı bilinçli kararlar vermek için teknik analiz kullanır, ancak daha küçük bir grup grafikleri neredeyse tamamen göz ardı eder ve bunun yerine temel özelliklere odaklanır. Bir proje hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenir ve ona yatırım yapıp yapmayacaklarına karar verirler. Bugünkü yazımızda, bu süreçteki kilit araçlardan birini tartışıyoruz: whitepaper. Bunların ne olduğunu, nasıl okunup analiz edileceğini ve bir whitepaper'da nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenme
Jun 14, 2023
Kripto alım-satımda “confluence” nedir ve neden önemlidir?

Kripto alım-satımda “confluence” nedir ve neden önemlidir?

Alım-satımla ilgili sayısız konuyu, göstergeyi ve analiz tekniğini ele alabiliriz, ancak asıl sihir bu farklı konular sinerjik bir alım-satım sisteminde birleştirildiğinde ortaya çıkar. Bugünkü makalemizde “confluence” kavramını, ne anlama geldiğini ve alım-satım işlemlerinizi nasıl bir üst seviyeye taşıyabileceğini ele alacağız. Farklı alım-satım araçları farklı yönlü ipuçları sağlar. Varsayımsal bulmacanın bu parçalarını bir araya getirmek, piyasanın nereye gittiğine dair daha net bir resim o
Jun 6, 2023

We use cookies to improve your experience. To find out more, please read our Privacy Policy. By clicking "Accept", you consent to our cookie and Privacy Policy. Or you may click “Decline”to refuse to consent.

Stay Connected

WOO connects traders, exchanges, institutions, and DeFi platforms with democratized access to the best-in-class liquidity and trading execution at low cost.

Terms of Service Privacy Policy Information Security Statement