Kripto Türkiye 2023: Düzenleyicilerin Öncülüğünde

Kripto Türkiye 2023: Düzenleyicilerin Öncülüğünde

2022 yılı dünya çapında kripto sektörü için en zorlu yıl olarak değerlendirilirken, Türkiye, kripto para yatırımcılarının artacağını düşündüğü planlı yeniliklerle 2023 yılında da yoluna devam ediyor.

Yeni yıla girmeden bir gün önce Türkiye, Dijital Türk Lirası Projesi’nin birinci faz çalışmaları tamamladığını ve vatandaşların kamu hizmetlerine erişmek için kullanabileceği blok zinciri tabanlı bir dijital kimlik kullanacağını duyurdu.

WOO Network Türkiye Ülke Müdürü, yerel pazarın büyümesi beklentisiyle WOO Network'ün ülkedeki teknik altyapıya ve likiditeye 100 milyon ₺ (~5 milyon dolar) ayırdığını açıkladı.

Ayrıca, sözlerine şunları ekledi:

"Kısaca özetlemek gerekirse, 2022 yılı kripto piyasası için oldukça zorlu geçti. Piyasadaki düşüş yatırımcıları oldukça üzdü. Hatta en önemli olaylardan birisi FTX’in çöküşüydü. Son zamanlarda yaşanan olayların dışında Fed'in yıllar sonra faiz artırımına gitmesi de hem global borsalarda hem de kripto para piyasalarında düşüşe yol açtı.

Biz bu yılı tamamen inşa yılı olarak görüyoruz; ürünlerimizi geliştirmek ve kullanıcılarımıza daha iyi hizmet vermek için bir fırsattı. Ayrıca Türkiye'deki uzman ekibimizle birlikte daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz."

Bu yıl için öngörüler

Ek olarak, olayları kesin olarak tahmin etmek mümkün olmasa da Türkiye'deki kripto düzenlemelerinin 2023'te sonuca ulaşmasını beklendiğini söyledi ve "Düzenleme için en hararetli yıl olabilir" dedi.

Verilere göre yaklaşık 10 milyon Türk vatandaşının kripto para yatırımı bulunuyor. Kripto kışı yaşanırken bile Türkiye'deki kullanıcıların %54'ü ayda en az bir kez kripto para alım/satım işlemi yaptı.

WOO Network Türkiye Ülke Müdürü:

"Her ne kadar fiyatlarda düşüş yaşanmış olsa da sektör büyümeye ve yenilik getirmeye devam ediyor. Artık pek çok şey blok zinciri teknolojisine adapte oluyor. 2023 yılında Web 3.0 ve AI alanında güzel gelişmeler görebiliriz. Bu sayede benimsenme oranı da artacaktır" dedi.

2022 yılında Türk lirası, değerinin %29'unu kaybederek gelişmekte olan ülkeler arasında en kötü performans para birimlerinden biri haline geldi. Bu durum, ülkedeki yüksek enflasyonun yanı sıra birçok kişiyi kripto paraları kullanmaya itti. Genç nüfus, kripto paralardan kazanç sağlayanların hikayelerini çok sık duyduğu için bu yeni trende hızlı bir şekilde adapte oldu.

Fiyat hareketleri

WOO Network Türkiye Ülke Müdürü, yatırımcıların merak ettiği konuların başında 2023 yılındaki fiyat hareketlerinin geldiğini söyledi.

"2023 yılında en önemli gündem maddesi Fed, BoJ (Japonya Merkez Bankası), BoE (İngiltere Merkez Bankası) ve ECB'nin (Avrupa Merkez Bankası) faiz artırım politikaları olacak. Bana soracak olursanız, Çin'in "0 Covid politikasının" sona ermesiyle emtialara olan talep artarken, yabancı merkez bankalarının faiz oranları yüksek kalmaya devam edecek; dolayısıyla kripto para fiyatlarının 2023 yılında belirli seviyeler arasında seyretmesi bekleniyor."

WOO Network Türkiye Kilometre Taşları

Ayrıca, WOO Network Türkiye'nin 2022 yılındaki kilometre taşları sayesinde bu yıl için iyi bir konumda olduğunu söyledi.

"Kullanıcılarımızın varlıklarının ve verilerinin korunmasına yönelik uluslararası kabul görmüş bir teminat niteliğindeki en önemli güvenlik standartlarından ISO 27001:2013 Güvenlik Standardını aldık.

Ayrıca, sunucularımızı fiziksel olarak Türkiye'de kurduk ve buna çok yatırım yaptık. Sunucularımızın Türkiye'de olmasının birkaç farklı avantajı var. En önemli avantajlardan birisi, kullanıcılarımızın kişisel verilerinin ülke içinde tutulmasıdır. Bu sayede kullanıcı verilerinin saklanması ve işlenmesi Türkiye'deki yasalara uygun olarak gerçekleştiriliyor" dedi.

Şeffaflık

Ülke Müdürü, FTX'in çöküşünden sonra 2023 yılının en önemli başlıklarından birisinin şeffaflık olduğunu belirterek, WOO Network Türkiye olarak kullanıcıların güvenini sağlamak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

"Tüm işlemlerimiz ilgili Türk kamu kurum ve kuruluşlarının denetimine açıktır.. Bu sayede, kullanıcılarımızın malvarlığına ya da verilerine zarar gelmesi halinde ülkemizde yer alan kamu otoritelerinin inceleme ve yönlendirme talepleri gerçek zamanlı olarak yerine getirilebilmektedir."

Ülke Müdürü, WOOTR'nin mali tablolarının üç ayda bir KPMG tarafından tam tasdik denetiminden geçirildiğinin altını çizdi.

"Kullanıcılarımız açısından sunucularımızın Türkiye’de bulunmasının bir diğer önemi ise; WOOTR ve kurumsal olası bir yasal uyuşmazlık halinde Türk Mahkemelerinin WOOTR’den güvenilir bir şekilde bilgi alabilecek olmasıdır. Bu sayede kullanıcılarımızın hukuki hakları da daha iyi bir şekilde güvence altına alınmaktadır" dedi.

WOO Network'ün kilometre taşlarından birisi, CeFi için yeni şeffaflık standartları belirleyerek, her on beş dakikada bir güncellenen, türünün ilk örneği olan kapsamlı bir varlık ve yükümlülük tablosu oluşturmasıdır.


Yukarıdaki içerik, yatırım ve ticaret stratejileri için bir tavsiye değildir. Ayrıca, herhangi bir ürün veya hizmetin yatırım teklifi, yatırım talebi veya yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez. İçerik sadece bilgi paylaşımı amaçlıdır. İçeriğe dayalı olarak yatırım kararını veren veya değiştiren kişiler, sonucu veya zararı kendileri üstlenir.

Bu belgenin içeriği farklı dillere çevrilmiş ve farklı platformlarda paylaşılmıştır. Farklı gönderiler arasında yanlış çevirilerden kaynaklanan herhangi bir farklılık veya tutarsızlık olması durumunda, resmi web sitemizdeki İngilizce versiyonu geçerli olacaktır.

Read Next
Kantitatif sıkılaştırma nedir ve kripto piyasalarını nasıl etkiler?

Kantitatif sıkılaştırma nedir ve kripto piyasalarını nasıl etkiler?

Para politikası son zamanlarda dikkatleri üzerine çekti ve birçok kripto yatırımcısı Jerome Powell ve Janet Yellen'ın söyleyeceklerine dikkat etmeye başladı. Yüksek enflasyon günümüzde pek çok ekonominin karşı karşıya olduğu bir sorun ve bu nedenle merkez bankaları enflasyonu istedikleri seviyelere çekmek için kantitatif sıkılaştırmaya başvuruyor. Bugünkü makalemizde kantitatif sıkılaştırma kavramını, nasıl işlediğini ve kripto piyasalarını nasıl etkilediğini derinlemesine inceleyeceğiz. Kantit
Jun 16, 2023
Whitepaper (Teknik Doküman) nedir ve nasıl okunur?

Whitepaper (Teknik Doküman) nedir ve nasıl okunur?

Çoğu kripto yatırımcısı bilinçli kararlar vermek için teknik analiz kullanır, ancak daha küçük bir grup grafikleri neredeyse tamamen göz ardı eder ve bunun yerine temel özelliklere odaklanır. Bir proje hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenir ve ona yatırım yapıp yapmayacaklarına karar verirler. Bugünkü yazımızda, bu süreçteki kilit araçlardan birini tartışıyoruz: whitepaper. Bunların ne olduğunu, nasıl okunup analiz edileceğini ve bir whitepaper'da nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenme
Jun 14, 2023
Kripto alım-satımda “confluence” nedir ve neden önemlidir?

Kripto alım-satımda “confluence” nedir ve neden önemlidir?

Alım-satımla ilgili sayısız konuyu, göstergeyi ve analiz tekniğini ele alabiliriz, ancak asıl sihir bu farklı konular sinerjik bir alım-satım sisteminde birleştirildiğinde ortaya çıkar. Bugünkü makalemizde “confluence” kavramını, ne anlama geldiğini ve alım-satım işlemlerinizi nasıl bir üst seviyeye taşıyabileceğini ele alacağız. Farklı alım-satım araçları farklı yönlü ipuçları sağlar. Varsayımsal bulmacanın bu parçalarını bir araya getirmek, piyasanın nereye gittiğine dair daha net bir resim o
Jun 6, 2023

We use cookies to improve your experience. To find out more, please read our Privacy Policy. By clicking "Accept", you consent to our cookie and Privacy Policy. Or you may click “Decline”to refuse to consent.

Stay Connected

WOO connects traders, exchanges, institutions, and DeFi platforms with democratized access to the best-in-class liquidity and trading execution at low cost.

Terms of Service Privacy Policy Information Security Statement